"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 19 octombrie 2012

Cum merge vorba

Imagine preluată de pe ieseanul.gandul.info
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Cu mai mult timp în urmă am publicat o postare cuprinzând un schimb de mesaje legate de serbarea Crăciunului într-o multinaţională. Iată că primesc un e-mail asemănător, în care este cuprins un schimb similar de mesaje, dar de data asta, legate de o banală eclipsă de Soare.
„NOTĂ de la Directorul General către Directorii Executivi:
Astăzi la ora 11 va fi o eclipsă totală de soare, care va fi observabilă timp de două minute. Având în vedere că acesta este un eveniment rar şi cu totul deosebit, se permite tuturor angajaţilor observarea eclipsei din parcarea firmei între orele 10:30 şi 11:30, unde vom oferi şi o scurtă explicaţie despre dinamica eclipselor. Celor care doresc să observe eclipsa le vor fi distribuiţi ochelari de protecţie, la un preţ minim."
NOTĂ de la Directorii Executivi către Directorii de Direcţie:
"Astăzi între orele 10:30 şi 11:30 toţi salariaţii se vor întâlni în parcare. Va urma o eclipsă totală de soare, care va dispare timp de doua minute. În schimbul unei sume minime, se poate proteja vederea cumpărând o pereche de ochelari speciali pentru eclipsă. Directorul general va ţine o scurtă cuvântare, prin care ne va da anumite explicaţii. Acest lucru nu se petrece în fiecare zi şi este un eveniment foarte important."
NOTĂ de la unul din Directorii de Direcţie către Şeful de Serviciu:
"Azi Directorul General va ţine o cuvântare despre eclipsă, timp în care va face să dispară soarele timp de două minute. Acesta este un lucru care nu se poate vedea în fiecare zi, aşa că toată lumea să meargă în parcare începind de pe la 10, până pe la 11... În schimbul unei mici sume de bani, veţi avea ochelari de protecţie."
NOTĂ de la Şeful de Serviciu către Şeful de Birou:
"Vreo 10 sau 11 persoane să meargă în parcare, unde Directorul General va ţine o eclipsă de soare timp de două minute. Acest lucru n-o să se întâmple în fiecare zi şi cei care ieşiţi să aveţi nişte bani pregătiţi, pentru că o să vă coste. Şi să aveţi ochelarii cu voi."
Şeful de Birou către angajaţi:
"Câţiva dintre cei care poartă ochelari, să meargă în parcare, ca să vadă cum dispare Directorul General timp de două minute. Dacă vreţi ca asta să se întâmple zilnic, trebuie să strângem nişte bani!"
Iată unde dai şi unde crapă...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!