"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 25 octombrie 2012

Suntem nişte tipi cu tipologii (2)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Până acum v-am prezentat diferite feluri de zodii, zodii ce ne defineau anumite personalităţi sau comportamente. Iată că oameii de ştiinţă au mers mai departe şi au identificat un număr de cinci tipologii în funcţie de data naşterii. Rămâne ca voi să vedeţi în ce măsură vă încadraţi în vreuna...
Cei născuţi în zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – Tipologia D4 – Pământ şi stabilitate.Oamenii D4 sunt precum pământul-consistenţi, vitali, esenţiali pentru existenţa celorlalţi, stabili, exercitând un magnetism aparte, toleranţi până la extreme, cu o minte ascuţită şi pătrunzătoare. Sunt oameni practici, calmi, pacifişti, echilibraţi, cu un simţ al judecăţii şi al raţiunii foarte bine dezvoltat, stăpânindu-şi emoţiile şi exteriorizându-le doar în faţa acelor persoane pe care le consideră a avea o afinitate cu ei. Cred în prietenie, în stabilitatea ei şi o plasează adesea asupra tuturor celorlalte relaţii interumane. Sunt însă adesea greoi, prea cerebrali, lipsiţi de spontaneitate, luând deciziile cu mintea şi mai puţin cu sufletul. Felul lor de a iubi este unul loial, stabilind relaţii de lungă durată cu o persoană care le aduce linişte şi armonie. Chiar dacă vor iubi intens şi se vor simţi atraşi de o persoană cu o personalitate opusă lor, vor avea tendinţa de a se retrage la primul semn de conflict sau neînţelegere. Foarte probabil că se vor sustrage dintr-o relaţie prea pasională sub pretextul că nu este ceea ce îşi doresc de la viaţă. Nu înţeleg flăcările, trăirea intensă şi pun pe prim plan trăirea echilibrată, armonioasă.
Cei născuţi în zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30 – Tipologia E5 – Lemn şi comunicare.Oamenii E5 sunt neprefăcuţi, sinceri până aproape de naivitate şi cred cu adevărat în existenţa unei laturi pozitive în fiecare dintre oameni. Vor fi foarte îndrăgiţi tocmai din cauza drăgălăşeniei şi a naivităţii lor. Dar pentru că aşteaptă mult de la ceilalţi, poate prea mult, se vor lovi de mai multe dezamăgiri de-a lungul periplului lor existenţial. Experienţa este cea care îi poate învăţa să fie mai critici, mai puţin sensibili, mai puţin modelaţi de dorinţele celor din jur. Nu-şi pierd însă puritatea sufletească şi, cu un oarecare efort, vor reuşi să-şi păstreze neschimbată şi bunătatea interioară. Se tem de viaţa în sine pe care o percep prea scurtă, prea fragilă, prea neprevăzută pentru a realiza tot ceea ce îşi doresc. O iubesc însă şi încearcă să profite de fiecare clipă pe care o petrec. Cred în fatalitate şi în coincidenţe, având o înclinaţie către lucrurile mistice, spirituale. Uneori se percep pe ei înşişi ca pe nişte inadaptaţi. Anii copilăriei sunt cei care vor influenţa în mod decisiv dezvoltarea şi evoluţia personalităţii lor. De aceea pun pasiune în orice lucru mărunt pe care îl fac. Nu privesc oricum o floare, ci ca şi cum ar vrea să extragă printr-o simplă privire misterul existenţei sale. Nu percep “oricum” nici iubirea. Nu o privesc ca pe o experienţă, ci ca pe “acea” experienţă. Chiar dacă îşi găsesc cu greu sufletul pereche, relaţia cu persoana iubită va fi unică prin esenţa sa.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!