"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 15 octombrie 2012

Ce cumpărăm (117)

Drajeuri din vasul de toaletă şi pubela de gunoi
de: Cristina Andreea Călin–1/11/2008
Bomboane într-un vas de toaletă sau într-o pubelă de gunoi! Aceasta este oferta unei firme producătoate de drajeuri. Iar părinţii le cumpără odraleslor astfel de "jucării", sub pretextul că vasul de toaletă nu este decât un ambalaj!
Vasul de veceu şi cazanul de gunoi sunt locul perfect pentru aceste drajeuri Drajeurile din interiorul celor două jucării sub formă de pubelă de gunoi şi vas de toaletă au aceleaşi ingrediente. Zahăr şi coloranţi mai pe scurt, ceea ce înseamnă că profilul nutriţional al bomboanelor este complet dezechilibrat. Coloranţii folosiţi sunt obţinuţi prin sinteză chimică şi induc sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare. Copiii care vor consuma aceste bomboane riscă să facă diverse alergii, să li se declanşeze crize de astm, să facă diverse boli dermatologice şi dentare. Nu numai cei mici sunt în pericol, însă ei sunt primii care trebuie feriţi de astfel de produse, avertizează prof. dr Gheorghe Mencinciopschi.
Producătorul a scris pe etichetă că drajeurile nu sunt indicate copiilor sub trei ani pentru că pot înghiţi părţi mici din jucărie. Nu numai aceasta este principala problema, ci compoziţia nocivă a produsului. Având în vedere atât ingredientele, cât şi jucăriile în care sunt ambalate produsele, comercianţii din incinta şcolilor nu ar trebui să aibă aşa ceva la vânzare.
INGREDIENTE:
Zahăr, glucoză, acidifiant E330–acid citric, antiaglomerant stereat de magneziu, arome, colorant E104–galben de chinolină, E110–sunset yellow, E124–roşu ponceau 4R, E132–indigotină.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!