Praline Anidor-Calorii cu cremă caramelde: Cristina Andreea Călin–21/06/2008
Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, copiilor, adolescenţilor, celor cu maladii cardiovasculare şi cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, maladii hepato-renale.
Pralinele cu ciocolată amăruie cu cremă caramel (49%) Noiret au în compoziţie: "zahăr, masă de cacao, izoglucoză, sirop de glucoză, grăsime vegetală hidrogenată, unt de cacao, pudră de cacao, lapte praf integral, unt din lapte, sare iodată, emulgator (lecitină din soia E322), agent de umezire (glicerină monostearată E422), aromatizant (vanilină), agent de afânare (bicarbonat de sodiu E500), aromă natural identică (n.r. artificială) (toffee-unt). Poate conţine urme de alune, migdale şi gluten. Substanţă uscată de cacao (în înveliş) min 55%". După ce veţi consuma 100 de grame din aceste praline veţi acumula 431,9 kcal/ 1809,7 kj, proteine 4,1g, glucide 35,1g, lipide 30,6.
ANALIZĂ. Pralinele fac parte din categoria produselor zaharoase, cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat (zaharoză, fructoză, glucoză). Acestea pun în pericol pancreasul endocrin, inducînd variaţii importante ale glicemiei, atrage atenţia prof. dr. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Compoziţia pralinelor imprimă o densitate calorică foarte ridicată 431,9 kcal/ 100 de grame. Conţinutul de grăsimi periculoase, printre care şi hidrogenate, este de asemenea, foarte ridicat, 30,6/ 100 de grame.
CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, copiilor, adolescenţilor, celor cu maladii cardiovasculare şi cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, maladii hepato-renale. Persoanele cu intoleranţă la lactoză, gluten şi alergie la migdale şi alune îl vor testa în prealabil. Suferinzii de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului curant.
Pralinele cu ciocolată amăruie cu cremă caramel (49%) Noiret au în compoziţie: "zahăr, masă de cacao, izoglucoză, sirop de glucoză, grăsime vegetală hidrogenată, unt de cacao, pudră de cacao, lapte praf integral, unt din lapte, sare iodată, emulgator (lecitină din soia E322), agent de umezire (glicerină monostearată E422), aromatizant (vanilină), agent de afânare (bicarbonat de sodiu E500), aromă natural identică (n.r. artificială) (toffee-unt). Poate conţine urme de alune, migdale şi gluten. Substanţă uscată de cacao (în înveliş) min 55%". După ce veţi consuma 100 de grame din aceste praline veţi acumula 431,9 kcal/ 1809,7 kj, proteine 4,1g, glucide 35,1g, lipide 30,6.
ANALIZĂ. Pralinele fac parte din categoria produselor zaharoase, cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat (zaharoză, fructoză, glucoză). Acestea pun în pericol pancreasul endocrin, inducînd variaţii importante ale glicemiei, atrage atenţia prof. dr. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Compoziţia pralinelor imprimă o densitate calorică foarte ridicată 431,9 kcal/ 100 de grame. Conţinutul de grăsimi periculoase, printre care şi hidrogenate, este de asemenea, foarte ridicat, 30,6/ 100 de grame.
CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, copiilor, adolescenţilor, celor cu maladii cardiovasculare şi cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, maladii hepato-renale. Persoanele cu intoleranţă la lactoză, gluten şi alergie la migdale şi alune îl vor testa în prealabil. Suferinzii de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului curant.
Preluare din Jurnalul Naţional
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!