"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 1 octombrie 2012

23. Al doilea Thasos-poze

Tuturor celor prezenți și viitori, salutare!
Și astăzi ne continuăm periplul fotografic prin Kavala cea frumoasă. Apoi, ne vom întoarece în Skala Prinou, localitatea thasiană de unde am plecat. Poze am făcut numeroase, dar sper să vi le prezint pe cele mai reușite.
Să auzim de bine!
O nouă imagine cu frumosul apeduct Kamares, imagine care surprinde alăturate două epoci, cea a epocii medievale și cea a epocii graffiti...
Iar aici putem vedea un detaliu de ornament din lut ars, detaliu ce vorbește despre dragostea de frumos a oamenilor acelor vremuri.
Ajunși în apropierea portului găsim biserica ce poartă hramul Sf. Nicolae, biserică construită pe locul unde apostolul Pavel a pus piciorul pentru prima oară pe pământ european. În acele vremuri, orașul era la fel de înfloritor, dar se numea Neapolis (Orașul Nou). În construcția bisericii se mai păstrează ruine ale locașurilor anterioare. Este prima biserică la care observ că ușile de acces nu sunt din lemn masiv, ci cu vitralii din sticlă transparentă, fapt ce ușurează mult admirarea interiorului deosebit. Mozaicul ne înfățișează momentul debarcării.
Și o ultimă imagine cu fortăreața To Kastro, așa cum se vede de pe faleza care, se pare, că nu lipsește niciunui port grecesc...
Reîntorși în portul Skala Prinou putem să admirăm monumentul ridicat în memoria celor căzuți în timpul Primului Război Mondial. De remarcat curățenia, care este și ea o formă a modului de cinstire și nu mâzgălirea cu graffiti, așa cum vedem în București...
O imagine a părții de nord a micului port așa cum este văzut de pe ferry. Undeva în stânga și în planul doi se află hotelul Socrates al amicului George.
Iar aici o alta a părții de sud, loc unde se află și un mic șantier naval.
Iar aici putem vedea o imagine a cabinei de comandă a masivului ferry. Putem observa cu ușurință ordinea și curățenia exemplare. De altfel, așa cum vă spuneam și într-o postare, curățenie este cuvântul de ordine în oricare ungher al vasului.
Pe puntea superioară a navei (unde putem remarca aceeși curățenie) vedem printre bigi și bărci de salvare munții continentului lăsat în urmă.
Să auzim de bine!
N.B. BÍGĂ, bigi, s. f. Aparat format din două sau trei brațe de sprijin unite printr-o bară prevăzută de scripeți, cu ajutorul căreia se încarcă sau se descarcă mărfurile în porturi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!