"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 27 august 2012

Ce cumpărăm (69)

Cremă de unt Sole cu amidon modificat
de : Mihaela Ionescu - 24/08/2009
Crema de unt cu mirodenii Sole este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, având un exces de lipide de origine animală.
Acestea, consumate în cantităţi mari, pot duce la disturbarea bunei funcţionări a inimii şi a ficatului. Din această cauză, produsul analizat are şi o valoare energetică mare, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
În compoziţia cremei analizate intră şi trei aditivi alimentari care pot afecta sănătatea tractusului digestiv. Guma guar în special poate provoca greaţă şi balonare. În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul nostru ne informează că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, persoanelor cu afecţiuni cardiace, renale, hepatice, celor care suferă de afecţiuni ale tractusului digestiv. Persoanele care au intoleranţă la lactoză vor testa o mică parte din produs pentru a vedea care este reacţia organismului.
Sole. Gustos. Cremă de unt cu mirodenii. Produs pasteurizat. Smântână pasteurizată, unt 13,5%, lapte praf degresat, amestec de mirodenii 1%, stabilizatori amidon modificat E1410/E1414/ E1420, gumă guar E412, carboxi-metil-celuloză E460, gumă xanthan E415, sare 0,5%, cultură de unt. Conţine grăsime cel puţin 37%. Proteine 2,5 g, carbohidraţi 2,0 g, lipide 38 g, valoare energetică 1.483 kj/360 kcal.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!