Rahat de la Orlando's (cu iarbă verde)
de Cristina Andreea Calin - 06/11/2009
Rahatul de la Orlando's este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, având un exces de glucide care stresează pancreasul endocrin. Mai mult de atât, este folosit un colorant azoic, de sinteză chimică, tartrazina, care este aprig contestat de lumea medicală. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că acesta este incriminat în apariţia sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). Celălalt colorant pe care producătorul spune că l-a folosit, green grass, nu apare în lista de aditivi alimentari aprobaţi de Ministerul Sănătăţii, aşa încât este necesar să furnizeze informaţii suplimentare.
Rahat. Orlando's. Zahăr, amidon, acid citric E330, aromă, căpşune, lămâie, portocală, cacao, coloranţi green grass (nu este clar ce colorant este, denumirea nefiind specificată în Ordinul 438/2002, privind aditivii alimentari ), tartrazină E102.
Preluare din Jurnalul Naţional
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!