"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 16 noiembrie 2012

Ce mai fac oamenii

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Vă relatam într-o postare ceva mai veche despre unele apucături sau comportamente ale cetăţenilor ţării atunci când nu au ce face, atunci când vor să facă ceva sau atunci când cred că nu sunt văzuţi de nimeni.
Cele mai ciudate şi mai neobişnuite acţiuni ni s-au relevat data trecută şi sunt convins că toate acestea nu reprezintă nici pe departe cruda realitate în totalitatea ei. Astăzi revin cu alte câteva imagini, exemplificatoare cred eu, pentru un comportamnet vesel şi netimorat.
Prima imagine ne arată pe ce culmi de progres şi civilizaţie ne-au adus douăzeci şi doi de ani de capitalism plin de reforme. Copiii termină orele de curs la şcoală, îşi iau ghizdanele din dotare şi dau buzna să plece acasă. Dar lucrurile nu se mai petrec precum pe vremea bunicii pentru că acum, iată, un mic Smart îi aşteaptă în faţa şcolii spre a-i duce pe noi culmi de bunăstare şi progres.






Odată terminată şcoala, cetăţenii patriei se aruncă cu vigoare în vârtejul vieţii, vârtej în care se zbucuimă până la moarte. Desigur că un nivel sporit al activităţii provoacă transpiraţii abundente, de unde şi o sete pe măsură. Sete nestinsă nici după ce românul nostru muncitor dă colţul...







Imaginea următoare nu face decât să completeze cele spuse şi arătate de rândurile şi imaginea precedente. Pentru că, dragii mei, românul nu uită niciodată rădăcinile folclorice dinn care se trage, rădăcini care îl învaţă că băutura este fudulie şi mâncarea e temelie. Ca să fie lucrurile clare, omul le şi scrie cât mai citeţ.






Şi la sfârşit, pour la bonne bouche cum spun francezii originari, o imagine surprinsă nu în Franţa, ci în Grecia. Imagine care ne arată dezastrul produs de criza mondială în această ţară, dezastru care l-a determinat pe un şofer grec să-şi scrie numărul maşinii pe praful depus de pe drum, sărmanul neavând alternativa unui număr nou.



Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!