"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 23 noiembrie 2012

Ce cumpărăm (156)

Lujerul-Pâine cu 4 E-uri
de: Cristina Andreea Călin
Valoarea energetică este medie.
Produsul analizat poate fi consumat de cei care au o dietă bogată pentru a nu dezechilibra organismul din cauza cantităţii mari de glucide pe care o are în compoziţie.
Pâinea total feliată Lujerul are în compoziţie: făină neagră de grâu, făină dietetică (măciniş total 30%), drojdie, sare extra fină iodată, ameliorator de făină, gluten vital, enzime, emulsifiant: mono şi digliceride (E 471), antioxidant: acid ascorbic (E 300), agent de întărire şi stabilizatori: esteri ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi (E472a), lecitină (E 322), apă. 100 de grame de pâine aduc un aport energetic de 228 kcal/ 955 kj, proteine 8,2 g, glucide 46,5 g, lipide 1 g.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, descrie produsul analizat ca fiind de panificaţie obţinut din făină neagră de grâu şi măciniş total, ameliorator de făină şi aditivi alimentari cu acţiune antioxidantă şi stabilizatori. Pâinea are o densitate calorică medie şi un profil nutriţional relativ echilibrat, datorită utilizării făinii negre şi a măcinişului total.
Aceştia păstrează o serie de macro şi micronutrienţi valoroşi din punct de vedere nutriţional. Consumatorii trebuie să ţină cont de cantitatea de sare din produs, pentru a nu depăşi doza zilnică recomandată de 6 g pentru un adult. Prea multă sare duce la apariţia bolilor de inimă sau de rinichi.
CONCLUZII. Specialistul ne spune că produsul poate fi consumat de toate categoriile de persoane în contextul unei diete echilibrate şi diversificate şi al unui stil de viaţă activ. Diabeticii îl vor consuma conform prescripţiilor medicului curant, ţinînd cont de aportul de glucide adus de produs. Pâinea este interzisă suferinzilor de celiachie, din cauza conţinutului de gluten.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!