"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Ce cumpărăm (157)

Elit-Cârnaţi cu multă sare
de: Cristina Andreea Călin
Valoarea energetică este foarte mare.
Produsul analizat are în compoziţie o cantitate mare de sare, motiv pentru care trebuie evitat de cei care suferă de inimă şi rinichi.
Cârnaţii grill Elit au în compoziţie carne de porc, sare, condimente, boia, usturoi, antioxidant acid ascorbic E 300, adaos proteic vegetal din soia, colorant natural acid carminic E 120.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de tip cârnaţi, obţinut din carne de porc, cu conţinut de grăsimi animale saturate aterogene, condimente, adaos proteic din soia şi aditivi alimentari, E 300 şi E 120.
Colorantul E 120 conţine aluminiu, care este asociat cu boala Alzheimer. De asemenea, poate produce şi alergii, rinite, astm şi erupţii cutanate. Din lista de ingrediente reiese că produsul are şi un conţinut ridicat de sare.
CONCLUZII. Produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, hipertensivilor, celor cu dislipidemie şi hipertrigliceridemie, suferinzilor de gută, de boli hepato-renale, de boli neurodegenerative (Alzheimer şi Parkinson), suferinzilor de cancer, celor cu maladii ale pielii, alergicilor, supraponderalilor şi obezilor.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!