"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 6 noiembrie 2012

Omen in nomen (4)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Cu mai mult timp în urmă am mai publicat o postare pe tema legăturii dintre numele noastre şi destinele care le însoţesc. De fapt, exprimarea corectă ar fi prenumele noastre.
Am scris şi despre necredinţa mea în zodii pornind de la varii motive, unul de mare greutate fiind acela că, în decursul mileniilor, poziţia astrelor s-a schimbat pe cer, poziţia lor nemaifiind în concordanţă cu zodiile aferente, fapt care ne plasează în cu totul alte zone ale zodiacului.
Postarea de azi o public mai mult cu titlu distractiv sau pentru amatorii de astfel de legături pentru că, iată, am găsit un nou motiv de necredinţă: ce se întâmplă cu un cetăţean care este născut sub semnul unei zodii, ceea ce îi conferă anumite trăsături, dar are o iniţială a prenumelui care îi conferă cu totul alte trăsături?
Litera S
Ai un dezvoltat simţ al afacerilor şi cauţi reuşita în afaceri. Îţi place să te înconjori de oameni emotivi şi dependenţi. Poziţia socială şi capacitatea de a câştiga bani contează enorm pentru tine. Ai planuri şi visuri mari, dar, cu un simţ practic deosebit, reuşeşti să le moderezi. Îţi plac persoanele emotive şi dependente pentru că ai astfel ocazia să te arăţi important şi util.
Litera T
Eşti un bun sfătuitor, primitor şi îi ajuţi cu uşurinţă şi pe ceilalţi. Cauţi ambianţa plăcută în viaţă. Eşti atent la detalii, diplomat, discret în sentimente şi ai o atracţie pentru străinătate. Caracter lunatic, îţi lipseşte încrederea în posibilităţile tale, pe care eziţi să le dezvolţi. Îţi doreşti să acumulezi cât mai multe cunoştinţe, îţi place să fii informat pentru a reuşi să depăşeşti tot felul de blocaje care se ivesc în viaţă. Eşti foarte sensibil şi ai nevoie de intimitate. Încerci să-ţi ascunzi sentimentele, dar nu reuşeşti întotdeauna. Nu uiţi niciodată o nedreptate. Joci foarte bine rolul de salvator sau de martir şi faci des asta pentru a fi pe placul celorlalţi. Emoţiile profunde le exprimi prin activităţile creative, iar viaţa interioară este foarte bogată şi o găseşti mult mai reală decât viaţa exterioară. Te motivează grijile spirituale şi nevoia de cunoaştere. Îţi plac persoanele exigente şi practice.
Litera V
Vrei să te conduci singur în viaţă, să fii propriul tău stăpân. Ai capacitatea de a te lupta şi de a te impune în societate. Eşti răbdător, stabil şi demn de încredere. Ai tendinţa de a refuza dependenţa, îţi plac provocările şi combativitatea (lupta), ai nevoie de independenţă şi îţi rezolvi singur problemele. Te implici destul de greu afectiv pentru că preferi să păstrezi distanţa şi vrei să-ţi păstrezi autonomia, chiar daca nu recunoşti cu usurinţă asta. Nu-ţi place să ţi se spună ce să faci şi nici să spui altora ce să facă. Îţi plac oamenii extravertiţi, prietenoşi, care-şi văd de treburile lor.
Acum, la finalul postării, mă văd nevoit să recunosc faptul că trăsăturile atribuite persoanelor cu iniţiala prenumelui meu mi se potrivesc ca o mănuşă...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!