"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 9 noiembrie 2012

Ce rişti când cumperi

Imagine preluată de pe maxfun.ro
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Multor bărbaţi le sunt foarte cunoscute momentele de mare solicitare nervoasă pe care ei trebuie să le parcurgă atunci când merg cu partenera la cumpărături. Există persoane mature care au declarat sub prestare de jurământ că preferă să taie o căruţă de lemne decât să mai meargă cu partenera la cumpărături...
Personal, consider că deosebirea existentă între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte atitudinea avută faţă de cumpărături face deosebirea dintre sexe mult mai pregnantă decât cea anatomică... Iată că un prieten, adică un tovarăş de suferinţă, îmi trimite rândurile de mai jos, rânduri care nu ştiu dacă îi aparţin sau sunt scrise de altcineva. După cuvenitele corecturi, le public cu speranţa că autorul îşi va face simţită prezenţa pentru a face cuvenita precizare.
“Soţia mea insistă întotdeauna să o însoţesc la cumpărături. Din păcate, ei îi place să cotrobăie articol cu articol, pe când eu mă plictisesc repede. Atunci îi spun că mă duc un minut la raionul de electronice (total inutil în opinia ei) şi, eventual, ne întâlnim la casă sau în parcare. Însă ieri am primit acasă următoarea scrisoare de la Carrefour:
"Dragă doamnă Ionescu,
În ultimele şase luni soţul dvs. a produs perturbări grave în activitatea magazinului nostru. Nu mai putem tolera comportamentul său şi ne vedem nevoiţi să vă interzicem accesul amândurora in magazinele Carrefour. Nemulţumirile noastre împotriva soţului dvs., dl. Ionescu, sunt enumerate mai jos şi sunt susţinute de înregistrările de pe camerele noastre video:
1. *15 februarie:* A luat de pe raft 24 de cutii de prezervative şi le-a pus aleatoriu în coşurile de cumpărături ale altor clienţi, profitând de neatenţia acestora.
2.*23 februarie* A pus să sune toate ceasurile deşteptătoare din raionul 'Articole pentru casă' la intervale de cinci minute.
3.*6 martie* A făcut pe podea o dâră de sos de tomate până în faţa uşii de la toaleta femeilor.
4.*11 martie* I-a spus unei casiere, pe un ton oficial: 'Cod galben în raionul legume. Du-te imediat acolo'. Asta a determinat-o pe angajata noastră să-şi părăsească postul desemnat şi, prin urmare, să primească o mustrare scrisă din parte supervizorului său, ceea ce a condus la o grevă organizată de sindicat ce a costat managamentul companiei timp şi bani.
5.*25 martie* A blocat o oră biroul de rate, solicitând deschiderea unui contract pentru o pungă de M&M.
6.*12 aprilie* A montat un cort în raionul 'Camping' şi a invitat copiii celorlalţi cumpărători să-şi aducă perne şi pături de la raionul 'Aşternuturi' ca să petreacă weekend-ul împreună, ofertă la care au răspuns pozitiv 22 de copii.
7.*26 aprilie* Când un angajat l-a întrebat dacă poate să îl ajute a început să plângă şi să ţipe 'Oare de ce nu pot oamenii să mă lase pur şi simplu în pace?', determinând mai mulţi cumpărători să sune imediat la 112 şi sosirea a trei ambulanţe.
8.*2 iunie* A privit direct în obiectivul unei camere de luat vederi şi a folosit-o drept oglindă în timp ce-şi scobea nasul.
9.*16 iunie* În timp ce cerceta o puşcă de vînătoare în raionul 'Arme' l-a întrebat pe vînzător unde poate găsi antidepresive.
10.*30 iunie* S-a ascuns printre hainele de pe un stander şi, când alţi cumpărători apăreau să vadă marfa, le striga 'BAU!'.
11.*19 august* Când s-a făcut un anunţ la staţia de amplificare a magazinului, s-a chircit pe podea în poziţie fetală urlînd 'O, nu! Aud din nou acele voci!' şi, pe *20 august*, ultimul comportament inacceptabil, care ne-a determinat să vă interzicem accesul în Carrefour prin această scrisoare: a intrat într-o cabină de probă şi, după un timp, a strigat foarte tare 'Hei! Nu este hîrtie igienică în cabina asta!', provocînd leşinul angajatei noastre de pe raion.
Cu stimă, X Manager Carrefour Carrefour-pentru o viaţă mai bună.”
Sunt că aţi constatat şi voi printre rânduri suferinţa balzaciană a personajului...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!