marți, 1 ianuarie 2013

Ce cumpărm (195)

 
 
 
 
 
 
 
 
Mult Knorr, multă sarede: Cristina Andreea Călin
Knorr Delikat este un produs de bază pentru mâncăruri, cu legume variate, dar care trebuie consumat în limitele înscrise pe etichetă. Din eticheta compozițională rezultă că produsul conține: sare maximum 64,3%, zahăr, potențator de aromă monosodiu glutanat E621, inozinat–unul dintre E633, E632, E631, guanilat–nespecificat, putând fi unul dintre E629, E628, E627), legume deshidratate 9,5% (morcov, ardei, păstârnac rădăcină, pătrunjel frunze, ceapă, praz, usturoi, extract de varză, roșii, extract de leuștean), condimente (semințe de țelină, curcuma, E100, extract de schinduf, nucșoară), ulei vegetal, maltodextrină din cartofi, arome, colorant (riboflavină E101), extract de drojdie, vitamine (E, A, B1, D3, B12). Eticheta nutrițională ne informează că produsul are o valoarea energetică de 120,3 kcal, 510,6 kj, proteine 6,7 g, glucide 21,6 g, lipide 0,7 g, la 100 de grame de produs.
Concluzia.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune că Knorr Delikat este un produs tipic "bază pentru mâncăruri", utilizat pentru a da savoare diferitelor feluri de mâncare. Ca orice alt produs din această categorie, trebuie consumat nu mai mult decât în cantitățile prevăzute în recomandările de pe eticheta produsului–maximum 3 g la 250 ml de lichid. A nu se face exces, pentru a nu se depăși consumul de sare, cunoscut fiind că excesul de clorură de sodiu este dăunător sănătății.
Preluare din Jurnalul Național, 16 Ianuarie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!