"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (200)

D‘ajuda simples concentrado-Suc de roşii fără E-uri
de: Magda Marincovici
Sucul concentrat de roşii este binevenit în sezonul rece, datorită conţinutului de vitamine şi minerale. Mai ales dacă este un suc din roşii proaspete, fără coloranţi şi conservanţi adăugaţi, aşa cum este "D‘ajuda simples concentrado".
"D‘ajuda simples concentrado" este un suc concentrat obţinut din roşii proaspete, de calitate superioară, fără coloranţi şi conservanţi adăugaţi, precizează specialistul nostru, profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi. Dovada o reprezintă ingredientele: roşii între 12% şi 15% substanţă solidă, sare 2%, zahar 0,6%.
ETICHETA.
Produsul beneficiază de o etichetă nutriţională detaliată raportată la o porţie, reprezentând 25 de grame de suc concentrat. Fiecare porţie are o densitate calorică de 30 Kcal, glucide 7 grame, reprezentând 2% raportat la o dietă zilnică standard de 2.000 de calorii, aproximaiv 1 gram de proteină vegetală, 0 grame lipide, 1 gram de fibre alimentare, reprezentând 4% din aportul zilnic necesar, 5,8 mg calciu, fier 0,5 mg, reprezentând 4% din doza zilnică, sodiu 700 mg, reprezentând 29% din doza zilnică recomandată. Produsul nu conţine gluten, putând fi consumat şi de suferinzii de celiachie.
CONCLUZII.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că "este un produs recomandat tututor consumatorilor, având o densitate calorică mică (120 Kcal/100 grame) şi un conţinut care păstrează compoziţia roşiilor, inclusiv licopenul, o substanţă biologic activă, dovedit ştiinţific că previne apariţia unor forme de cancer". Este recomandat pentru asezonarea multor feluri de mâncare, mai ales iarna, când roşiile sunt mai scumpe şi mai rare. În dietele hiposodate se va ţine seama de aportul de sare. Poate fi consumat şi de diabetici, ţinând seama de conţinutul în glucide. De asemenea, este recomandat în dietele sănătoase de menţinere a greutăţii normale a corpului.
Preluare din Jurnalul Naţional, 04 ianuarie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!