"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (214)

Sirop LaurulLaurul-Sirop fructe de pădure
de: Magda Marincovici
Cu litere de-o șchioapă este scris sirop natural fructe de pădure. Dar să știi că în realitate este "sirop de zahăr, cu concentrat natural de fructe de pădure"! Nu am spus-o noi, ci scrie pe etichetă. Produsul conține următoarele ingrediente: zahăr, apă, concentrat natural din suc de mure, coacăze, zmeură, frăguțe, arome de natură neidentificată, acidifianți (acid citric–E 330). Produsul este practic un sirop de zahăr: 66 de grame de zahăr la 100 de grame de produs și un conținut minim de suc de 5%.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că "este un sirop de zaharoză extrem de dezechilibrat nutrițional, cu extrem de puțin concentrat de suc de fructe de pădure. Aroma produsului este dată de arome de natură neindentificată, iar aciditatea este imprimată de acidul citric E 330. Titlul "Sirop natural fructe de pădure" este infirmat chiar de înscrisul de pe etichetă, care precizează că, de fapt, este vorba de sirop de zahăr cu concentrat natural de fructe de pădure, și acesta într-o cantitate extrem de mică (5%).
CONCLUZIE.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că produsul este dezechilibrat nutrițional, fiind practic un sirop de zahăr rafinat industrial, cu indice glicemic foarte ridicat, nerecomandat supraponderalilor, obezilor, diabeticilor, sedentarilor.
Preluare din Jurnalul Național, 07 Decembrie 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!