"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 4 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (199)

Hering în sos de roșii
de: Magda Marincovici
Ingrediente: fileuri de hering opărit în aburi, sos de tomate (concentrat de roșii, ulei vegetal, zahăr, legume, făină de grâu, oțet, condimente), sare.
"Eticheta nutrițională a produsului indică o densitate calorică moderată (160,9 kcal/671,7 Kj/100g), proteine–13 grame, glucide–4,6 grame, lipide–9,7 grame. Modul de preparare al produsului, prin fierbere în aburi, asigură păstrarea în proporție mare a nutrienților", ne asigură specialistul nostru, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Heringul este o specie de pește cu o carne dietetică și înaltă valoare biologică. Calitatea produsului e sporită și de sosul de tomate, care conține licopen, substanță biologic activă în prevenirea unor forme de cancer. De asemenea, grăsimile conținute în fileurile de hering sunt de calitate superioară, din categoria acizilor grași esențiali cu lanț lung de tipul omega-3, activi în prevenirea bolilor cardiovasculare, spune prof. dr. Mencinicopschi.
CONCLUZIE.
Este un produs alimentar valoros, ce trebuie introdus în dietele diversificate, pentru aportul de proteină animală de bună calitate, calciu cu înaltă biodisponibilitate, acizi grași esențiali omega-3. Nu poate fi consumat de suferinzii de celiachie, deoarece conține o sursă de gluten.
Preluare din Jurnalul Național, 05 Ianuarie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!