marți, 15 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (210)

Branza OkeBrânza topită Oke
de: Magda Marincovici
Produsul conţine următoarele ingrediente: caş din lapte de vacă, pasteurizat, unt, smântână, lapte praf, carne afumată 3%, sare alimentară, săruri de topire: fosfaţi–difosfaţi E 450, polifosfaţi E 452.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, avertizează: "Produsul conţine 3% carne afumată, fumul fiind cunoscut ca o sursă de substanţe nocive sănătăţii. De asemenea, ca orice brânză topită, şi aceasta conţine fosfaţi, care pot împiedica asimilarea calciului, magneziului şi a fierului. În doze mari, fosfaţii pot induce atrofierea oaselor şi depunerea de calcar în diferite zone ale scheletului (osteofite).
ATENȚIE!
O brânză care nu-i tocmai bună pentru copii. Din eticheta nutriţională reiese că produsul are o densitate calorică moderată 260 Kcal/1070 Kj/100 g, un conţinut relativ scăzut în proteine şi glucide (câte 7,5 g% ) şi un conţinut ridicat de lipide saturate (22 g%)".
CONCLUZIE.
Aşadar, consumul frecvent şi în cantitate mare "nu este indicat copiilor, persoanelor anemice, femeilor pre şi postmenopauză, persoanelor suferinde de osteoporoză, de boli cardiovasculare", spune specialistul nostru.
Preluare din Jurnalul Naţional, 12 Decembrie 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!