"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (221)

Iaurt NapolactNapolact-Un iaurt rezonabil
de Magda Marincovici
Cititorii ne-au cerut să "analizăm" produsul Sana Napolact. Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, analizează eticheta acestui produs. Specialistul spune că este un produs proaspăt fermentat cu microfloră lactică specifică. Sana de la Napolact are următoarele caracteristici nutriţionale la 100 g de produs: proteine–3,4 g (proteinele din lapte au o înaltă valoare biologică), glucide–3,7 g, lipide–3,6 grame, calciu–136 mg, reprezentând 17% din doza zilnică recomandată pentru acest mineral esenţial pentru sănătatea sistemelor osos, muscular şi nervos.
Prof. dr. Mencinicopschi subliniază că studii de ultimă oră demonstrează că grăsimea din lapte nu este nocivă, deşi are în compoziţie acizi graşi saturaţi naturali, deoarece pe lângă aceştia conţine şi acizi graşi linoleici conjugaţi. Aceştia au efecte benefice în metabolismul grăsimilor şi redistribuirea acestora din zona abdominală (depozitele de grăsime abdominale cresc riscul afecţiunilor cardiovasculare), în alte zone, precum şi accelerarea arderii grăsimilor.
DENSITATE CALORICĂ.
Valoarea energetică a produsului este de 60 Kcal/253 Kj, o densitate calorică mică, care nu afectează semnificativ aportul zilnic de calorii. Concluzie: produsul este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, în funcţie de toleranţa fiecăruia.
Preluare din Jurnalul naţional, 25 Noiembrie 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!