"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 28 ianuarie 2013

Religia ca un Facebook

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Andreea Marin suferă. Este normal dacă ne gândim doar la faptul că divorţul este a doua mare supărare pentru un om, după deces. Andreea Marin e şi ea om, înainte de a fi fost vedetă, aşa că suferinţa ei este cât se poate de umană.
Dar Andreea Marin nu mai este vedetă. Vorba poetului, azi o vedem şi nu e... Deci, ca să ne exprimăm corect, Andreea Marin este o fostă vedetă care suferă. Şi ce face o fostă vedetă când suferă?
Păi, în primul rând, se detaşează total de lumea virtuală (după spusele ei), adică se apucă să scrie pe Facebook. Pentru că, o ştie o lume întreagă, Facebook nu este o lume virtuală. Este lumea a treia, este lumea adâncurilor, este lumea copiiilor, este orice altă lume, numai virtuală, nu!
În al doilea rând, se duce în Dubai cu fostul soţ. Şi aici, nimic neobişnuit. Plecatul în Dubai la supărare este o practică des întâlnită la muncitoarele textiliste de la Apaca sau sudorii de la Vulcan. Nimic nu e mai reconfortant pentru un suflet supărat decât o excursie în Dubai. Se spune că unii, mai temerari, au încercat metoda cu o excursie la Giurgiu, dar traseul a fost prea lung şi drumul prea dificil pentru a continua.
În al treilea rând, îşi roagă admiratorii să îi respecte intimitatea. Bunînţeles, tot pe Facebook, că doar nu era să vorbească cu fiecare în parte. Iar admiratorii abia aşteptau să-i respecte intimitatea după ce ea s-a apucat să le povestească despre divorţul ei în aceeaşi lume virtuală de care ea s-a rupt total. Căci, ce poate fi mai intim decât să-ţi publici amănunte despre divorţ pe un Facebook de care te-ai detaşat?
Iar în al patrulea rând, ei bine, în al patrulea rând se roagă. Credinţa este o componentă intimă a sufletelor noastre, de care ne amintim când dăm de greu. Şi ce poate fi mai intim decât să te rogi pe Facebook, în văzul şi auzul tuturor? Pentru că, bunul Dumnezeu, cel care se află în toţi şi în toate, se află şi în Facebook. Sau dacă nu, măcar îl citeşte. Seara, înainte de culcare...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!