"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 10 ianuarie 2013

Ce cumpărăm (205)

Porumb boabe D‘Ajuda
de: Magda Marincovici
Un aliment bun în post, dar şi în restul anului. Pentru că nu îngraşă, conţine fibre, glucide şi proteine vegetale, asigurând o alimentaţie sănătoasă.
"Este o conservă de boabe de porumb în faza de coacere lapte-ceară, optimă pentru imprimarea de caractere senzoriale plăcute. Produsul este sterilizat şi nu conţine coloranţi şi conservanţi adăugaţi", spune specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, despre porumbul boabe galbene conservate în mediul lichid D‘Ajuda. Dovada a celor precizate mai sus sunt ingredientele menţionate pe etichetă: porumb, apă, zahăr (0,15%), sare (0,15%).
Pe de altă parte, eticheta nutriţională a produsului îi permite consumatorului să ştie valoarea energetică: 102 Kcal/350Kj/100 grame, glucide–19 grame, proteine–3 grame, lipide–1 gram, fibră alimentară–1 gram, sodiu –134 mg.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că "acest produs are o densitate calorică optimă şi un conţinut de grăsimi vegetale minim. De asemenea, conţine glucide şi proteine vegetale, precum şi fibre alimentare indicate într-o alimentaţie sănătoasă. Este un aliment de post, ce poate fi consumat ca atare sau sub formă de garnituri la diferite feluri de mâncare. Deoarece nu conţine gluten, poate fi consumat şi de suferinzii de celiachie. Porumbul boabe galbene conservate în mediu lichid este recomandat în cadrul unei diete echilibrate tuturor consumatorilor, iar diabeticii îl vor consuma ţinând cont de sfaturile medicului privind aportul de glucide".
Preluare din Jurnalul Naţional, 19 Decembrie 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!