duminică, 30 decembrie 2012

Ce cumpărăm (193)

Măgura-Două straturi pufoase umplute cu E-uri
de: Cristina Andreea Călin
Prăjitura Măgura conține zahăr, grăsimi vegetale hidrogenate, făină din grâu, pudră de cacao 7,7%, amidon din porumb, praf de ou integral, zer praf, sirop de glucoză, ulei rafinat de floarea soarelui, alcool etilic rafinat, emulgatori (esteri poliglicerici ai acizilor grași E 475, polisorbat 80, poliglicerol poliricinoleat E 476, lecitină din soia E322), agent de umezire (sirop de sorbitol E 420), agent de afânare (bicarbonat de sodiu E500), sare, conservanți (acid sorbic E200, sorbat de potasiu E202), acidifiant (acid citric E330), aromă natural identică (cafea), vanilină. Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, ne explică pornind de la etichetă că prajitura Măgura este un produs dezechilibrat nutrițional, bogat în zaharoză, cu index glicemic foarte ridicat, grăsimi vegetale hidrogenate periculoase pentru sănătate și un întreg arsenal de aditivi alimentari. Produsul nu beneficiază de eticheta nutrițională, ceea ce nu ne permite să îi cunoaștem cel puțin densitatea calorică. Alcoolul conținut în produs devine greu metabolizabil în prezența zaharurilor din produs. În concluzie, produsul nu este recomandat copiiilor, diabeticilor, bolnavilor cardiovasculari, de boli hepatice și renale, de cancer, femeilor însărcinate și care alăptează.
GRIJĂ.
Consumată în cantități excesive, prăjitura are efecte laxative.
Preluare din Jurnalul Național, 11 Ianuarie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!