"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 27 decembrie 2012

Ce cumpărăm (190)

Brânza Almette, bună de consum
de: Cristina Andreea Călin
Din eticheta produsului Almette cu smântână rezultă că acesta conţine brânză proaspătă de vacă şi sare. Eticheta nutriţională specifică o valoare energetică de 1.115 kj (270 Kcal), proteine 6 g, glucide 3 g, lipide 26 g la 100 de grame de produs. Este un produs pasteurizat, având un conţinut de grăsime raportată la substanţa uscată de minimum 70%.
CONCLUZIE.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că Almette este un produs lactat pasteurizat obţinut pe bază de brânză proaspătă de vacă având o valoare energetică medie 270 kcal pentru 100 de grame de produs şi un conţinut de 70% grăsimi raportate la substanţa uscată.
Este recomandată copiilor, adolescenţilor, sportivilor, persoanelor active, sănătoase. Recomandarea specialistului este ca produsul să fie consumat cu moderaţie de supraponderali, obezi, persoane sedentare, bolnavi cardiovasculari, hepatici, renali şi persoane cu afecţiuni ale pancreasului exocrin. Produsul se numeşte "Almette smântână", dar ingredientul smântână nu este menţionat în lista ingredientelor de pe etichetă.
Preluare din Jurnalul Naţional, 17 ianuarie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!