"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 28 decembrie 2012

Ce cumpărăm (191)

Ulpio-Biscuiții care ne îngrașă
Așa cum arată eticheta biscuiților Ulpio cu cremă de vanilie, aceștia conțin: făină, zahăr pudră, ulei vegetal parțial hidrogenat, ulei vegetal hidrogenat, praf de zer, lapte praf, sirop de glucoză, agenți de afânare (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu), sare, emulgatori (lecitină), arome (vanilie).
Eticheta nutrițională pentru 100 de grame de produs specifică un conținut de 61,65 de grame carbohidrați, 22,3 grame de lipide, 5,7 grame proteine și o densitate energetică de 468 kcal/1960,5 kj.
SFAT.
Biscuiții nu sunt recomandați diabeticilor din cauza indexului glicemic ridicat. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că produsul este dezechilibrat din punct de vedere nutrițional, având un exces de carbohidrați cu index glicemic ridicat. Analizând eticheta compozițională a produsului studiat, reiese că acesta are un conținut ridicat de grăsimi hidrogenate și parțial hidrogenate periculoase pentru sănătate. Densitatea calorică, de 468 kcal, specificată pe ambalajul produsului, este foarte ridicată.
În concluzie, specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne precizează că biscuiții Ulpio cu cremă de vanilie nu sunt recomandați persoanelor care suferă de diabet, supraponderalilor și obezilor, copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează, bolnavilor cardiovasculari, hepaticilor, bolnavilor care suferă de afecțiuni renale, de Parkinson și Alzheimer și nici suferinzilor de cancer.
Preluare din Jurnalul Național

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!