"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 6 decembrie 2012

Alimentaţie naturală

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Articole pe teme asemănătoare am mai scris sau am mai postat pe blog. Dar niciunul nu mi se pare a fi la fel de util şi veridic ca cel de acum. Şi vă spun asta cu convingerea celui care a citit Studiul China al al lui Colin Campbel.
Cartea nu este o înşiruire de recomandări alimentare empirice sau făcute după ureche de vreun veleitar. Este un studiu real, ştiinţific până la detaliu, este cea mai bună dovadă scrisă şi experimentală a binefacerilor aduse de o alimentaţie sănătoasă.
DUPĂ CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CĂ CHIMOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A ÎNCERCA (CUVÂNTUL CHEIE E A ÎNCERCA!) SĂ SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTĂRÂT SĂ PREZINTE ŞI CALEA ALTERNATIVĂ DE TRATAMENT A MALADIEI
Eşti ceea ce mănânci-aşadar: mănâncă sănătos!
O intuiţie uimitoare a generaţiilor trecute este acum confirmată de ştiinţele nutriţioniste. Acestea au arătat că ceea ce s-a numit cândva doctrina semnăturilor era în mod uimitor foarte corect. Acum, aceasta afirmă că mâncarea integrală are un tipar care se aseamană cu un organ din corp sau cu o funcţie fiziologică şi că acest tipar acţionează ca un semnal sau ca un semn, în funcţie de beneficiul pe care mâncarea îl oferă consumatorului. Iată doar o scurtă listă de exemple de semnături ale hranei integrale.
O felie de morcov se aseamană cu ochiul uman. Pupila, irisul şi liniile radiale arată exact ca ochiul uman şi, da, ştiinţa demonstrează acum că morcovii măresc considerabil fluxul sanguin către ochi şi funcţia acestora.
O roşie are patru compartimente şi este roşie. Inima este roşie şi are patru camere. Toate studiile arată că roşiile sunt într-adevăr hrană pură pentru inimă şi sânge.
Strugurii atârnă în ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobiţă arată ca o celulă a sângelui şi toate cercetările de astăzi arată că strugurii sunt, de asemenea, o hrană revitalizantă substanţială pentru inimă şi sânge.
O nucă arata ca un mic creier, cu o emisferă dreaptă şi una stângă:creierul mare deasupra şi cerebelul în partea de jos. Chiar şi încreţiturile sau cutele unui miez de nucă arată ca neocortexul. Şi acum ştim că nucile ne ajută să ne dezvoltăm peste trei duzini de transmiţători neuronali care ajută la funcţionarea creierului.
Boabele de fasole chiar vindecă şi ajută la menţinerea funcţiei rinichilor şi, da, arată exact ca şi rinichii umani.
Ţelina, rubarba şi alte legume arată exact ca oasele. Aceste alimente ţintesc în mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Dacă nu avem destul sodiu în alimentaţie, organismul şi-l extrage din oase, făcându-le friabile. Aceste alimente completează nevoile scheletului corpului nostru.
Vinetele, fructele de avocado şi perele ţintesc către sănătatea şi buna funcţionare a uterului şi cervixului femeii şi arată exact ca aceste organe. Cercetările de astăzi arată că, atunci când o femeie mănâncă un avocado pe săptămână, acesta îi echilibrează hormonii, o scapă de kilogramele în plus în urma naşterii şi previne cancerul cervical. Şi cât de profund e asta? Îi ia exact nouă luni unui avocado să se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Sunt peste 14.000 de constituenţi chimici fotolitici de nutriţie în fiecare dintre aceste plante (ştiinţa modernă a studiat şi numit doar 141 dintre ei).
Smochinele sunt pline de seminţe şi atârnă două câte două atunci când cresc. Smochinele cresc mobilitatea spermei masculine şi sporesc numărul de spermatozoizi, astfel încât tratează sterilitatea masculină.
Cartofii dulci arată ca pancreasul şi chiar echilibrează indexul glicemic la diabetici.
Măslinele participă la sănătatea şi buna funcţionare a ovarelor.
Grapefruitul, portocalele şi alte citrice arată exact ca şi glandele mamare ale femeii şi contribuie la sănătatea sânilor şi la mişcarea limfei înspre şi dinspre sâni.
Ceapa arată ca celulele corpului. Cercetările de astăzi demonstrează că ceapa ajută la curăţarea deşeurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoacă lacrimile care spală straturile epiteliale ale ochilor.
Noutăţi în tratamentul cancerului de la John Hopkins:
1. Cu toţii avem celule canceroase în corp. Aceste celule nu apar, însă, la testele standard dacă nu sunt în număr de miliarde. Când doctorii le spun bolnavilor că nu mai există celule canceroase în corpul lor după tratamentele efectuate, înseamnă doar că testele sunt incapabile să le măsoare deoarece nu mai sunt în număr detectabil.
2. Celulele canceroase apar în corp de 6 până la 10 ori în timpul vieţii unui om.
3. Când sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse şi astfel este împiedicată multiplicarea lor şi formarea de tumori.
4. Când este diagnosticat cancerul, înseamnă că persoana respectivă are deficienţe nutriţionale multiple. Aceste deficienţe pot să apară din cauze genetice, a noxelor din mediul înconjurător, a alimentaţiei şi stilului de viaţă greşite.
5. Pentru a preîntâmpina deficitele nutriţionale multiple, este necesară schimbarea dietei şi administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la întărirea sistemului imunitar.
6. Chimioterapia presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere, dar astfel sunt distruse şi celulele sănătoase cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc, iar organe importante cum ar fi ficatul, rinichii, inima, sau plămânii pot fi iremediabil afectate.
7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, în acelaşi timp, arde, cicatrizează şi distruge celule, ţesuturi şi organe sănătoase.
8. Chimioterapia şi radioterapia vor reduce, la început, dimensiunea tumorilor. Folosirea îndelungată a acestor tratamente nu va duce însă la distrugerea definitivă a lor.
9. Când în corp se acumulează prea multe "deşeuri" toxice rezultate în urma chimioterapiei şi radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infecţii banale şi a complicaţiilor lor.
10. Chimioterapia şi terapia cu radiaţii pot favoriza mutaţii genetice în celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament şi greu de distrus. Intervenţiile chirurgicale pot determina diseminarea (împrăştierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).
11. O metodă foarte bună de luptă împotriva celulelor canceroase este de a le înfometa, adică a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.
CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTĂ CU:
a. ZAHĂR
Eliminând din alimentaţie zahărul, se elimină, astfel, una din cele mai importante surse de hrană a celulelor canceroase. Înlocuitorii de zahăr, îndulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse (Nutrasweet, Equal, Spoonful etc ), au ca bază aspartamul (E 951), o substanţă chimică dăunătoare. Un înlocuitor natural al zahărului ar fi mierea de albine şi melasă, dar în cantităţi moderate. Sarea de bucătărie conţine adaosuri chimice pentru a avea culoarea albă. Alternativa ar fi sarea de mare.
b. LAPTELE ŞI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus în corp, în special la nivelul tractului gastro-intestinal. Cancerul este hrănit de acest mucus. Renunţând la lapte şi produsele derivate şi la consumul de lapte de soia, celulele canceroase "mor" de foame.
c. PH ACID
Celulele canceroase "înfloresc" în mediul acid. O alimentaţie preponderent carnivoră induce un pH acid în corp şi ar fi mai bine să se consume carne de peşte şi pasăre în cantităţi mici, decât carne de vită sau porc. Carnea mai poate conţine substanţe administrate animalelor: antibiotice, hormoni de creştere şi paraziţi ce dăunează în special persoanelor cu cancer.
d. O dietă bazată 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grâu integral, seminţe, nuci şi fructe schimbă pH-ul corpului în alcalin. 20 % din alimentatie pot fi din alimente gătite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigură necesarul de enzime digestive, uşor absorbabile, care ajung la nivel celular în 15 minute de la consumare şi care hrănesc şi favorizeazaă creşterea de celule sănătoase. Este bine să se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 40 gradeCelsius.
e. Evitaţi cafeaua, ceaiul şi ciocolata ce pot conţine cantităţi mari de cofeină. Ceaiul verde este o alternativă foarte bună, având şi proprietăţi anti-canceroase. Cea mai bună băutură este APA-purificată sau filtrată pentru a fi, astfel, eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilată este acidă, deci evitaţi-o!
12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat şi necesită o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerată rămâne în interiorul intestinului, intră în putrefacţie şi se creşte astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.
13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine. Renunţarea la carne sau reducerea ei în alimentaţie duce la eliberarea de cantităţi din ce în ce mai mari de enzime; acestea atacă proteinele din peretele celular şi permit astfel, celulelor specializate să distrugă aceste celule canceroase.
14. Unele suplimente nutritive ajută la întărirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, conţinut de tărâţele de grâu, seminţe, nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formulă din plante ce a fost utilizată din anul 1922 de o soră medicală din Canada, pe nume Rene Caisse pentru a ajuta pacienţi cu afecţiuni grave. Cele opt plante din reţeta originală sunt: ciuline sfânt, rădăcină de brusture, laminaria, trifoi roşu, ulm cu coaja netedă, rădăcină de revent turcesc, năsturel, măcriş mărunt), antioxidanţi, vitamine, minerale etc, toate stimulând sistemul imunitar să lupte şi să distrugă celulele canceroase.
Alte suplimente, cum ar fi vitamina E, produc apoptoza sau moartea programată a celulelor, metodă naturală a corpului de a scăpa de celulele bolnave, nedorite şi inutile.
15. Cancerul este o boală a minţii, corpului şi spiritului. Gândirea pozitivă şi o fire activă ajută pe cel care luptă cu cancerul să supravieţuiască. Furia, neiertarea şi amărăciunea "construiesc" un mediu stresant şi acid în corp. Trebuie să învăţăm să avem un spirit iubitor şi iertător, să ne relaxăm şi să ne bucurăm de viaţă!
16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta în prezenţa oxigenului. Facând exerciţii fizice zilnice şi de respiraţie, oxigenul ajunge adânc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importantă pentru distrugerea celulelor canceroase.
ATENŢIE
1. Nu introduceţi recipienţi de plastic în cuptorul cu microunde.
2. Nu congelaţi apa.
3. Nu puneţi în microunde recipiente cu capace de plastic.
Dioxina este o substanţă ce provoacă cancer, în special la sâni. Este extrem de toxică pentru celulele corpului. Dioxina este eliberată din plasticul sticlelor cu apă introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sănătate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pândesc sănătatea . A vorbit despre dioxină şi răul pe care îl poate face. Să nu se încălzească mâncarea la cuptorul cu microunde în vase de plastic. Este vorba, mai ales,de mâncarea ce conţine grăsime. Profesorul a spus că combinaţia dintre grăsime, temperaturi mari şi plastic eliberează în mâncare dioxina, care ajunge, în cele din urmă, în celulele noastre. A recomandat, în schimb, folosirea de vase de sticlă sau ceramică pentru a încălzi mâncarea. Se obţin aceleaşi rezultate, dar fără dioxină. Hârtia nu e dăunătoare, dar nu se ştie ce mai conţine ea. Profesorul a amintit că multe fast food-uri au renunţat la recipienţi din spumă poliuretanică, folosind hârtia. Apariţia dioxinei a fost motivul. S-a subliniat că acelaşi efect negativ îl are şi acoperirea vaselor cu capace de plastic în vederea gătirii mâncării în cuptorul cu microunde. Este indicată folosirea unui şervet de hârtie.
Vă doresc să mâncaţi sănătos ca să trăiţi sănătos.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!