sâmbătă, 15 decembrie 2012

Ce cumpărăm (178)

Raffaelo-Prea mult dulce
de: Cristina Andreea Călin
Ingredientele produsului Raffaelo "specialităţi crocante de cocos cu migdală întreagă în interior" sunt conform etichetei: cocos 24% (cocos deshidratat, lapte de cocos praf), zahăr, ulei vegetal, lapte praf degresat, migdale (8%), grăsimi vegetale, făină de grâu, zer praf, arome, emulgator (lecitină de soia E322), făină de secară, sare, agent de afânare (carbonat hidrogenat de sodiu E500). Pe ambalajul individual nu are etichetă nutriţională.
ANALIZA.
Raffaelo este un produs zaharos, conţinând, pe lângă zahăr cocos, lapte praf şi migdale, dar şi ulei vegetal şi grăsimi vegetale, ambele de natură neprecizată, surse de gluten provenind din făina de grâu şi de secară. Fiind un produs cu un conţinut ridicat de zaharoză, are un index glicemic ridicat şi o densitate calorică specifică produselor zaharoase, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Având în vedere caracteristicile produsului, specialistul nostru nu îl recomandă diabeticilor, supraponderalilor şi obezilor, dar nici persoanelor suferinde de celiachie (intoleranţă la gluten). Ar fi fost indicată semnalarea prezenţei unei surse de gluten.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!