"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 19 decembrie 2012

Ce cumpărăm (182)

Chorizo Espina-E-urile spaniole roşii pe care le înghiţim
de: Cristina Andreea Călin
Ingredientele produsului Chorizo Espina sunt, conform etichetei: carne de porc, proteine de lapte, boia de ardei iute şi dulce, condimente, sare, lactoză, dextrină, dextroză, antioxidant E316–eritrorbat de sodiu, conservanţi (E250–nitrit de sodiu, E252–nitrat de potasiu, colorant E124–roşu ponceau).
Din eticheta nutriţională, care nu este tradusă în limba română, reiese că la 100 de grame de produs, densitatea energetică a produsului 258 kcal/1054 kj, proteine 21 g, grăsimi 18 g, glucide 3 g.
Este un produs crud–uscat tradiţional iberic, din carne de porc, pentru care se admite şi introducerea în mod excepţional a colorantului E124—roşu ponceau, după cum ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Are o densitate energetică moderată spre mare, un conţinut ridicat de proteine şi grăsimi animale saturate. Produsul nu este recomandat copiilor, persoanelor suferinde de hiperuricemie (gută), suferinzilor de ficat şi rinichi, de sindrom metabolic, bolnavilor de cancer, precizează specialistul.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!