"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 18 decembrie 2012

Ce cumpărăm (181)

Tofu cu valoare biologica bună
de: Cristina Andreea Călin
Produsul analizat este recomandat vegetarienilor şi se înscrie în categoria produselor tradiţionale asiatice. De asemenea, este indicat şi pentru cei care suferă de anumite afecţiuni.
Tofu este un produs tradiţional asiatic. Din eticheta produsului "Tofu–brânză de soia cu ardei" rezultă că acesta este obţinut din extract de soia (apă, boabe de soia), clorură de calciu (agent de coagulare), ardei, saramură (apă, sare). Eticheta nutriţională ne arată că pentru 100 de grame valoarea energetică este de 111,42 kcal, iar conţinutul în proteine este 11,93 grame, glucide 5,04 grame, lipide 4,50 grame.
ANALIZA.
"Tofu–brânză de soia cu ardei" este un produs vegetal, compatibil cu dietele vegetariene. Densitatea energetică a produsului este mică, conţinutul în proteine este ridicat, conferindu-i o valoare biologică bună. Nu sunt specificate glucidele, astfel că nu putem şti dacă printre acestea se găsesc şi zaharuri flatulente (stahioză, melidioză, rafinoză), precizează Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
CONCLUZII.
Produsul analizat este recomandat vegetarienilor, dar şi persoanelor care doresc să-şi diversifice dieta, fiind necesară testarea toleranţei individuale înainte de consum. "Tofu–brânză de soia cu ardei" este o sursă de proteine vegetale de bună calitate, fiind indicate şi în alimentaţia suferinzilor de hiperuricemie (gută), diabeticilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, ne informează profesorul doctor Mencinicopschi. Ca observaţie, inscripţia "garantăm că soia nu a fost modificată genetic" nu era necesară din punct de vedere al legii. Aceasta prevede că numai în cazul în care produsul este obţinut din soia modificată genetic să se facă specificaţia. Pe de altă parte, nu este clar dacă soia în general nu a fost modificată genetic sau dacă soia folosită în produs nu a fost modificată genetic, spune specialistul.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!