"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 22 mai 2010

Un accesoriu de nelipsit

CreioaneTuturor celor prezenți și viitori, salutare!
Anul trecut am început să postez o serie de articole legate de motivele refuzului meu de a viziona filme americane. În afară de faptul că vreau să vă spun că nu am terminat seria articolelor şi că vor mai urma şi altele, aş dori să adaug o altă neplăcere de-a mea mai nouă: nu mai pot urmări emisiunile de discuţii, sau talk show cum li se spune în popor fără să se ştie ce înseamnă.
Odată terminat programul legal de lucru, mă întorc la domiciliul conjugal unde intru în programul de casă. Odată terminat programul legal de casă, intru în programul legal de seară sau de culcare, după caz. În ambele cazuri, vizionarea în fugă a unor emisiuni la televizor este inclusă în ofertă.
Aşa că, stau lungit pe canapea şi pornesc televizorul. Apăs butonul corespunzător postului Antena 3 şi dau de o moderatoare foarte agitată, extraordinar de agitată, atât de agitată încât nu-şi lasă invitaţii să vorbească. Caracteristica ei este însă alta: are un creion sau un pix între degete. Spectacolul pixului frământat îmi apare inuman, aşa că mut pe B 1 TV. Aici, o altă surpriză: moderatorul unei emisiuni, pe nume Naşul, pe lângă faptul că se autointitulează ziarist, prezintă şi el acelaşi viciu. Are un pix între degete pe care îl tot plimbă de-l zăpăceşte. Mă întorc la Antena 2 ca să dau de un moderator pe nume Mădălin şi nu mai ştiu cum, care, ce credeţi, învârte un pix între degete! E prea dureros pentru mine, aşa că mă întorc pe Antena 3, tocmai bine ca să-l văd pe Mihai Gâdea învârtind şi el un pix între degetele de la mână. Am făcut precizarea că e vorba de degetele de la mână ca să nu se subînţeleagă că omul face cine ştie ce scamatorii. Schimb postul pe Realitatea TV. Am făcut o alegere greşită pentru că şi acolo dau de un moderator foarte sobru şi cu ochelari, dar cu un pix în mână. Norii se adună a furtună, tensiunea îmi creşte alarmant, aşa că revin pe Antena 2. Nu trebuia să fac gestul pentru că un moderator tuns chilug, pe numele său Capatos, ce credeţi că face? Ei bine, face ceea ce fac toţi moderatori: vorbeşte şi învârteşte pixul din mână.
Nu suport tiparele, nu suport monotonia, nu suport falsitatea, nu suport prostia, nu suport beţivii, nu suport pisicile egiptene, nu suport pilaful de orez şi, dacă mă gândesc, ar trebui să mă opresc aici pentru că sunt o mulţime de lucruri pe care nu le suport. Ei bine, la toate astea, mai adaug unul: nu suport prezentatorii cu pixul în mână.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!