"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

duminică, 16 mai 2010

Pe cine vreau să văd

MultimeTuturor celor prezenți și viitori, salutare!
De data asta, articolul meu va fi scurt. Foarte scurt.
Vă mai amintiţi ce ne spunea Preşedintele chiar cu câteva zile înaintea ultimelor alegeri parlamentare? “Tăticeanu minte, bani sunt suficienţi la buget, dar Tăriceanu şi gaşca lui ticăloşită nu vor să dea profesorilor majorarea de 50 % stabilită prin lege. Eu, personal, vă spun că bani sunt”. Astea erau vorbele lui atunci. Şi pactul făcut cu sindicatele prin spatele guvernului, prin care li se promitea mărirea.
Dar ce spunea acum vreo două zile vă mai amintiţi? Haideţi că vă ajut. Zicea Preşedintele: “De ani de zile vă avertizez că nu mai sunt bani la buget. De ani de zile vă spun că în acest fel, resursele financiare se vor termina rapid şi vom intra într-o criză gravă”. Astea sunt vorbele lui acum.
Dacă voi aţi uitat sau dacă el crede că am uitat, atunci vă înşelaţi cu toţii. Dar ce vreau eu să văd acum la televizor nu este nici chipul lui Băsescu, nici pe al lui Boc, nici pe al Elenei Udrea, nici pe al oricui altcuiva din Guvern sau Parlament. Acum, în aceste zile de criză, singurul lucru pe care mi-l doresc este ca să-i văd pe toţi cei cinci milioane de alegători (printre care bugetari sau pensionari) care l-au votat pe el şi pe bocul lui dând explicaţii şi solicitând solidaritate.
Să auzim de bine!

7 comentarii:

  1. Vrei sa spui ca ti-l doreai pe Geoana in locul lui Basescu? Eu te cred ca o ducem ca naiba si ca guvernul e o nesimtire totala la adresa tuturor romanilor, dar chiar crezi ca daca era Geoana presedinte, ne era mai bine.

    Sti ce se intampla de ajungea "prostanacul" presedinte, nu-i asa? In acel moment al alegerilor dintre doi candidati care in realitate nici unul nu era si nici nu va fi capabil sa fie presedinte, alegi raul mai mic, cum ar veni.

    E drept ca toti fura care de putere, dar de venea PSD-ul cu gasca lor de moguli din nou la guvernare iti dai seama ca aia schimbau tot,furau tot, taiau tot doar de dragul schimbarii.

    Trebuie sa fim tari deoarece anul asta o sa fim testati pana la epuizare de mafia din guvern si probabil o sa fie cel mai greu an de dupa revolutie, dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Cosmin: Nuu, ceea ce îmi doream eu (şi îmi doresc) este ceva utopic pentru zilele noastre - un conducător şi un guvern de oameni cinstiţi şi competenţi. Bat câmpii, nu?
    Perfect de acord - va fi anul cel mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vio, nu exista asa ceva ca "politician cinstit" toti politicienii sunt aserviti unor grupari de interese, este o chestiune pe care nu o pot evita daca vor sa iasa in fata le trebuie sustinere, iar asta inseamna bani, deci...trage si tu concluzia. Despre Romania...Romania noastra, noi, suntem o piata de desfacere pentru alte tari mai puternice, noi trebuie sa consumam si cam atat, asta este si motivul pentru care se distruge educatia, sistemul medical,economia in tara asta, toate aceste sunt menite sa ne transforme intr-o turma docila. Lucrurile acestea sunt hotarate la nivele foarte inalte pentru ca exista imperii care nu se pot tine fara sa fie hranite de undeva ori noi suntem unul din undeva-urile acelea
    Cu stima
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  4. Vio, sa dea Domnul sa ai dreptate si anul ACESTA sa fie cel mai greu, nu vreunul din urmatorii...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ VictorCh: Da, ai dreptate, rugăciunile către Domnul ne-au mai rămas.
    @ Mihai Paun: Dacă până acum bănuiam, acum sunt convins de acest adevăr. Mai mult, cred că lucrurile astea nu sunt hotărâte de 2 săptămânii, ci cu mulţi, mulţi ani în urmă.
    Pentru ambii: mă bucură şi vă mulţumesc pentru comentariile voastre pertinente şi inteligente.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihai: "...exista imperii care nu se pot tine fara sa fie hranite de undeva ori noi suntem unul din undeva-urile acelea..."
    Scuze: AIUREA! Bullshit! "Turma docila" da, dar daca te uiti bine in jur (poti incerca si prin super- si hypermarketuri) vei vedea ca noi - departe de a hrani noi pe altii - trebuie sa fim NOI hraniti de catre altii...
    Nu neg, or fi existand oarece alte interese, da' NU ASTA. (Eventual ca piata de desfacere...)

    Vio: Multumesc pt apreciere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihai: "...exista imperii care nu se pot tine fara sa fie hranite de undeva ori noi suntem unul din undeva-urile acelea..."
    Scuze: AIUREA! Bullshit! "Turma docila" da, poate, dar daca te uiti bine in jur (poti incerca si prin super- si hypermarketuri) vei vedea ca noi - departe de a hrani noi pe altii - trebuie sa fim NOI hraniti de catre altii...

    Vio: Multumesc pt apreciere.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!