"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 18 mai 2010

Cele mai stupide 15 morţi

Imagine preluată de pe garbo.ro
Imagine preluată de pe garbo.ro
Tuturor celor prezenți și viitroi, salutare!
1. Fostul preşedinte francez, Felix Faure, a murit (fericit), în 1899, în propriul birou în timp ce amanta sa îi făcea sex oral.
2. Cântăreţul francez Jean Claude François, care a compus varianta originală a melodiei My Way, a murit electrocutat în timp ce încerca să schimbe un bec, iar el era în cada plină cu apă.
3. Leslie Harvey, chitaristul trupei Stone the Crows, a murit pe scenă în 1972, electrocutat de microfonul la care cânta.
4. O altă moarte cel puţin bizară este a dramaturgului Tennessee Williams, care, în anul 1983, a fost găsit mort în camera de hotel, după ce s-a înecat cu un dop de sticlă. Era mort de beat.
5. Poate cea mai controversată moarte este cea a prezentatoarei TV Christine Chubbuck, angajată a postului de televiziune Channel 40. Aceasta a anunţat în timpul unei emisiuni că va urma o premieră absolută: a scos un revolver şi s-a împuşcat în cap. Imaginile au fost transmise în direct.
6. În 2005, Lee Seung Seop, un coreean în vârstă de 28 de ani, s-a prăbuşit într-un internet café, după ce jucase Starcraft & World of Warcraft timp de aproximativ 50 de ore consecutiv. Cu şase săptămâni înainte de moartea sa, fusese concediat pe motiv că lipsea de la serviciu pentru a-şi petrece timpul jucându-se pe computer.
7. În 1923, jocheul Frank Hayes a suferit un atac de cord în timpul unei curse. Calul său, Sweet Kiss, a terminat pe primul loc, Hayes devenind astfel primul jocheu mort care a câştigat vreodată o cursă.
8. Un bărbat din Texas, SUA, care nu putea să înghită alcool din cauza unor probleme medicale la gât. Nu a renunţat la alcool, ci a încercat să îl introducă în organism prin rect, printr-o procedură similară celei prin care se face o clismă. A murit după ce şi-a introdus în organism două sticle de sherry de 1,5 litri.
9. Un bărbat din West Virginia a fost zdrobit sub resturile unui hambar, după ce a tăiat cu o drujbă un stâlp de susţinere şi a făcut ca toată clădirea să-i cadă în cap.
10. Doi tineri din Carolina de Sud, soţ şi soţie, au fost găsiţi în comă, goi pe stradă. Mister mare, nu prezentau urme de violenţă. S-a investigat atent şi le-au fost găsite hainele pe un acoperiş ţuguiat de deasupra locului unde au fost descoperiţi. Se pare că au căzut în timp ce încercau să facă dragoste.
11. Un om a murit înecat în piscină. Nimic ciudat până aici. Însă trebuie spus că e cel puţin stupid să te îneci în piscină la o petrecere la care erau prezenţi în jur de 200 de salvamari. S-a întâmplat în 1985, la petrecerea organizată de salvamarii din New Orleans, pentru a sărbători încheierea sezonului fără niciun deces. La sfârşitul petrecerii a fost găsit în piscină corpul neînsufleţit al lui Jerome Moody în vârstă de 31 de ani. Nimeni nu a observat până atunci că omul plutea fără suflare.
12. Hans Steininger a fost relativ celebru pentru că avea cea mai lungă barbă din lume: 1,4 metri. Barba însă l-a şi ucis. În anul 1967 avut loc un puternic incendiu, în timpul căruia, încercând să fugă, Steininger s-a împiedicat de propria barbă şi şi-a rupt gâtul.
13. În 1991, Yooket Paen a murit în timp ce se plimba prin ferma sa. A alunecat într-o groapă, în cădere s-a agăţat de un cablu de curent şi s-a electrocutat. La înmormântare, sora sa, arătând cum s-a întâmplat nefericitul eveniment, a alunecat şi a atins acelaşi fir. A decedat şi ea tot prin electrocutare.
14. Un bărbat din Illinois a pariat cu un prieten că, dintre ei doi, va sta cel mai mult întins pe şine în calea unui tren care se apropie. A câştigat.
15. În 1990, un magician amator a murit în timp ce încerca să facă o cascadorie numită 'îngropat de viu'. S-a aşezat într-un sicriu din sticlă construit de el şi a fost coborât într-o groapă. Aceasta a fost parţial acoperită cu pământul scos, iar echipa care îl ajuta a turnat beton pentru a umple groapa. La un moment dat, aceştia şi-au dat seama că betonul a spart sicriul, iar când l-au scos, au constatat decesul.
Să auzim de bine!

4 comentarii:

  1. On-topic n-am nimic de comentat (fiind vorba de curiozitati intr-un domeniu cu care nu sunt familiarizat): citesc si ma minunez.

    Off-topic: Ma enerveaza atat cuvantul de verificare cat si (mai ales) faptul ca tre' sa astept ca sa constat ce greseli de tastare am mai reusit sa mai scap din vedere la previzualizare (si faptul ca nu exista post-editare), da'-'i un lucru bun macar faptul ca acele "cuvinte de verificare" sunt suficient de citete. (Pe alte bloguri apar cuvinte atat de "alambicat" si "sofisticat" contorsionate incat am incetat sa mai comentez pe ele - si in repetate randuri si sa mai vizitez respectivul blog.)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu daca sa rad sau sa plang... oricum, ultima povestire este ingrozitoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ VictorCh: din păcate, cuvântul de verificare îl stabileşte Google şi nu blogger-ul. Asta e...
    @ estnordest: toate morţile sunt îngrozitoare, man, toate morţile, chiar şi ale duşmanilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. daa chiar ca te minunezi in timp ce citesti acest articol, intr-o oarecare masura parca ar parea banal, insa la drept vorbind e chiar groaznic

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!