Tort Kuchen Meister cu şapte aditivi alimentari
de: Cristina Andreea Călin - 15/12/2008
Tortul cu cremă de cacao Kuchen Meister este un produs dezechilibrat nutriţional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat şi lipide de origine vegetală. Glucidele-zahăr, sirop de glucoză fructoză, dextroză, amidon de grâu, amidon modificat–stresează pancreasul endocrin, forţându-l să producă o cantitate mare de insulină, într-o perioadă scurtă de timp, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
Produsul analizat conţine şi o serie de aditivi alimentari care afectează funcţionarea normală a organismului. Difosfaţii, E450, dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând depunerea calciului.
Din această cauză, în urma unui consum cronic, apar osteoporoza şi depuneri anormale de calciu (cioc de papagal). Sorbitolul, amidonul modificat, guma guar şi caragenanul afectează sănătatea tractusului digestiv. E407 duce chiar la apariţia ulcerului şi a cancerului de stomac.
Tortul Kuchen Meister are o valoare energetică foarte ridicată de care trebuie să ţină cont persoanele
supraponderale şi obeze. De asemenea, consumatorii trebuie să aibă grijă la cantitatea de sare, pentru a nu depăşi doza zilnică admisă de 6 g pe zi.
CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă specialistul ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu afecţiuni ale tractusului digestiv, celor cu osteoporoză, celor cu alergii, astm. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant şi vor ţine cont de sfatul
acestuia. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie. Persoanele cu alergie la ou, nuci, alune sau lapte vor testa reacţia organismului la produs.
INGREDIENTE
Tort pufos cu 20% umplutură din remă de cacao. Zahăr, conţinutul unui ou întreg, făină de grâu, grăsime vegetală, sirop de glucoză fructoză, amidon din grâu, dextroză, substanţă higroscopică: sorbitol E420, masă de cacao, lactoză, amidon modificat E1420/E1440/E1410, arome, agenţi de îngroşare: difosfaţi E450 şi carbonat e sodiu E170, sare, emulgatori: mono i digliceride ale acizilor graşi E471, lecitină din soia E322, agenţi de gelificare, gumă guar E412, caragenan E407, conservanţi sorbat de potasiu E202. Acest produs poate conţine urme de nuci sau alte produse din lapte. Valori nutriţionale/100 g: proteine 4,9 g, arbohidraţi 57 g, grăsimi 17 g, valoare energetică 1.665 Kj/397 kcal.
de: Cristina Andreea Călin - 15/12/2008
Tortul cu cremă de cacao Kuchen Meister este un produs dezechilibrat nutriţional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat şi lipide de origine vegetală. Glucidele-zahăr, sirop de glucoză fructoză, dextroză, amidon de grâu, amidon modificat–stresează pancreasul endocrin, forţându-l să producă o cantitate mare de insulină, într-o perioadă scurtă de timp, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
Produsul analizat conţine şi o serie de aditivi alimentari care afectează funcţionarea normală a organismului. Difosfaţii, E450, dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând depunerea calciului.
Din această cauză, în urma unui consum cronic, apar osteoporoza şi depuneri anormale de calciu (cioc de papagal). Sorbitolul, amidonul modificat, guma guar şi caragenanul afectează sănătatea tractusului digestiv. E407 duce chiar la apariţia ulcerului şi a cancerului de stomac.
Tortul Kuchen Meister are o valoare energetică foarte ridicată de care trebuie să ţină cont persoanele
supraponderale şi obeze. De asemenea, consumatorii trebuie să aibă grijă la cantitatea de sare, pentru a nu depăşi doza zilnică admisă de 6 g pe zi.
CONCLUZIILE SPECIALISTULUI
În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă specialistul ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu afecţiuni ale tractusului digestiv, celor cu osteoporoză, celor cu alergii, astm. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant şi vor ţine cont de sfatul
acestuia. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie. Persoanele cu alergie la ou, nuci, alune sau lapte vor testa reacţia organismului la produs.
INGREDIENTE
Tort pufos cu 20% umplutură din remă de cacao. Zahăr, conţinutul unui ou întreg, făină de grâu, grăsime vegetală, sirop de glucoză fructoză, amidon din grâu, dextroză, substanţă higroscopică: sorbitol E420, masă de cacao, lactoză, amidon modificat E1420/E1440/E1410, arome, agenţi de îngroşare: difosfaţi E450 şi carbonat e sodiu E170, sare, emulgatori: mono i digliceride ale acizilor graşi E471, lecitină din soia E322, agenţi de gelificare, gumă guar E412, caragenan E407, conservanţi sorbat de potasiu E202. Acest produs poate conţine urme de nuci sau alte produse din lapte. Valori nutriţionale/100 g: proteine 4,9 g, arbohidraţi 57 g, grăsimi 17 g, valoare energetică 1.665 Kj/397 kcal.
Preluare din Jurnalul Național
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!