"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 27 septembrie 2012

Ce cumpărăm (99)

Pâinea toast multicereal-Pâine cu cereale înecate în grăsime chimică
de: Cristina Andreea Călin-27/11/2008
Pâinea toast multicereal are în compoziţie cereale care în mod normal ar trebui să fie benefice organismului. Produsul acesta conţine o cantitate atât de mare de grăsimi vegetale hidrogenate (margarină), încât acestea nu mai au nici o valoare.
O pâine care are ca ingrediente seminţe de mei, boabe de soia mărunţite, seminţe de susan, fulgi de ovăz, făină de secară şi făină de malţ ar trebui să fie de calitate. Adăugarea de margarină a inhibat efectele benefice ale acestor cereale. Mai mult, duce la aparţia unor maladii grave la nivelul sistemului cardiovascular şi al ficatului. Pâinea conţine şi sare într-o cantitate mare. Medicii atrag atenţia că depăşirea unei cantităţi de 6 g de sare zilnic duce la probleme la nivelul inimii şi rinichilor. De asemenea, produsul este colorat cu E150 caramel. Acest aditiv alimentar induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare ADHD, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Din cauza faptului că pâinea conţine o cantitate atât de mare de margarină, specialistul nu recomandă produsul tututor suferinzilor, copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, bătrânilor. De asemenea, produsul analizat nu este recomandat nici supraponderalilor şi obezilor.
Eticheta
Dobre şi fiii. Pâine toast multicereal. Făină albă de grâu, apă, drojdie, grăsimi vegetale hidrogenate, sare iodată, seminţe de mei, boabe de soia mărunţite, seminţe de susan, fulgi de ovăz, făină de secară, făină de malţ, gluten vital de grâu, zahăr caramelizat E150, emulsificatori: E471–mono şi digliceride ale acizilor graşi, E472e–esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi graşi, E481–steraroil-2-lactilat de sodiu, antioxidant acid ascorbic–E300, conservanţi acid sorbic–E200, propionat de calciu–E282. Conţinut minimde seminţe 8%.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!