"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 10 septembrie 2012

Cine sunt şi cum arată cele mai bogate 10 femei din lume! (2)

Abigail Johnson deţine majoritatea acţiunilor Fidelity Investments, cea mai mare companie de fonduri mutuale din lume. Abigail (48 de ani) are o avere estimată la 11,5 miliarde de dolari. Ea a studiat istoria artei şi are un MBA la Harvard University, dar n-a profesat niciodată în acest domeniu. Lucrează la Fidelity Investments încă de pe băncile facultăţii, dovedindu-şi de-a lungul anilor perseverenţa şi iscusinţa. A fost implicată într-un scandal de corupţie în 2003, însă imaginea ei n-a avut prea mult de suferit.





Susanne Klatten (48 de ani), fiica lui Herbert Quandt din a treia căsătorie, e considerată cea mai bogată femeie din Germania şi a şaptea din lume, având o avere de 11,1 miliarde de dolari. Este moştenitoarea imperiului Quandt. Acesta deţine concernele VARTA, IWKA, Daimler-Benz, BMW şi Atlanta. Susanne îşi duce existenţa departe de lumina reflectoarelor, alături de soţul său, cu care e căsătorită de 18 ani şi are trei copii. Asta, mai ales de când a fost implicată într-un scandal în vara lui 2007, când presa germană a scris că şi-ar fi găsit un iubit, însurat şi el. Cum se întâmplă în poveştile cu magnaţi, idila nu s-a terminat cu bine, miliardara fiind şantajată de amant pentru suma de şapte miliarde de euro. Se pare însă că Susanne i-ar fi plătit oportunistului mult mai mult de atât, din cauza tevaturii care se făcuse în mass-media pe seama acestui subiect. Ciudat a fost însă, că Susanne a fost sprijinită de soţ pe perioada întregului scandal.
Miliardara de pe locul opt se numeşte Iris Fontbona (Chile) şi, asemenea celorlalte bogate dinaintea ei, a moştenit afacerea familiei, Antofagasta, după moartea soţului sau, Andronico Luksic, în urmă cu 6 ani. Antofagasta este una dintre cele mai mari mine de cupru din lume. Unul dintre cei trei copii ai lui Iris este chiar preşedintele minei. În prezent, Iris are acţiuni la lanţul de staţiuni din Croaţia, Laguna, la producătorul de ambalaje pentru băuturi, Quinenco şi o avere de doar...11 miliarde de dolari.






Jacqueline Mars ocupă locul nouă in topul celor mai bogate femei de pe mapamond. Este moştenitoarea corporaţiei Mars Inc care, în prezent valorează peste 30 de miliarde de dolari. Mars Inc a fost creată de bunicul său, Frank Mars, în 1911 care, încă din copilărie, lua lecţii de la mama sa, Alva Mars, despre cum se produce ciocolata. În 1941, tatăl lui Jaqueline, Forrest Senior a lansat faimoasele bomboane M&M, care s-au bucurat de un real succes la nivel internaţional. După moartea tatălui lor, Forrest Senior, în 1999, Jaqueline şi fraţii săi, John şi Forrest Jr. au devenit moştenitorii corporaţiei. Jaqueline are o avere estimată la 11 miliarde de dolari şi e cu siguranţă extrem de invidiată, din cauza plăcerilor culinare pe care şi le poate satisface oricând îşi doreşte.
Ocupanta ultimului loc din topul 10 al celor mai bogate femei din lume, Anne Cox Chambers, are 90 de ani şi o avere de 10 miliarde de dolari. Ea are la activ două divorţuri şi trei copii. Anne este fiica lui James M. Cox, fost guvernator al statului Ohio şi moştenitoarea imperiului media Cox Enterprises, moştenit de la tatăl său. Cox Enterprises e considerată una dintre cele mai mari companii de media din America şi deţine numeroase publicaţii, televiziuni, posturi radio, precum şi compania Cox Communications.

Ei, acum că aţi făcut cunoştinţă cu cele mai bogate zece femei din lume, aţi observat şi elementul lor comun? Daaa, sigur că da, aşa este: cu toţi banii lor adunaţi laolaltă nu pot să-şi cumpere nici măcar cinci minute de tinereţe!
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!