"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 6 septembrie 2012

Cine sunt şi cum arată cele mai bogate 10 femei din lume! (1)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Se tot vorbeşte de fotbalişti, adică de bărbaţi bogaţi. Dar oare, numai bărbaţii pot fi nemăsurat de bogaţi? Femeile de ce nu? Averile celor mai bogate 10 femei din lume depăşesc 140 de miliarde de dolari, aproape cât tot PIB-ul Romaniei din 2010. Te întrebi, probabil, ce ai putea face cu atâţia bani? Penthouse-uri în cele mai mari oraşe din lume, maşini de lux, haine de la cele mai cunoscute case de modă, croaziere de lux şi petreceri cu circuit închis sunt doar câteva din opţiunile pe care le ai. Banii le-au adus succes şi notorietate, însă te-ai gândit vreodată cum arată cele mai înstărite femei de pe mapamond? Sunt ele frumoase, carismatice sau măcar atrăgătoare? Clasamentul este realizat de prestigioasa revistă Forbes.
Christy Walton (SUA) este deţinătoarea titlului de cea mai bogată femeie din lume. Văduva celui de-al doilea fiu al fondatorului reţelei de supermarket-uri, Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, are o avere estimată la 22,5 miliarde de dolari. Christy (55 de ani) are un singur copil, a moştenit întreaga avere în 2005 şi este renumită, în special, pentru numeroasele sale acte de caritate. Retailer-ul Wal-Mart are în prezent 8.400 de magazine deschise la nivel global, are două milioane de angajaţi şi înregistrează vânzări anuale ce depăşesc 400 de miliarde de dolari.
Pe locul doi se află tot o americancă. Alice Walton este alta decât... cumnata lui Christy Walton. Alice are 61 de ani şi lucrează în prezent la construirea unui muzeu de artă contemporană, iar moştenirea unei părţi din averea familiei îi aduce 20,6 miliarde de dolari. Aceasta se ocupă împreună cu Christy şi întreaga familie Walton, de Wal-Mart.
Te-ai gândit cum ar fi să ai propria ta companie de cosmetice? Rujuri, farduri, creme şi multe alte produse de înfrumuseţare, la discreţie, doar pentru tine. Pe locul trei se află o femeie care deţine o astfel de organizaţie. Franţuzoaica Liliane Bettencourt, în vârstă de 87 de ani a moştenit de la tatăl său compania de cosmetice L`Oreal, lider global în domeniul frumuseţii. Liliane a făcut avere de pe urma acestei companii, care înregistrează profituri anuale de peste 1,7 miliarde de dolari. Averea de 20 miliarde de dolari pe care o deţine, o clasează pe Liliane pe podium, ca fiind una dintre cele mai bogate femei din lume. Şi, poate, cea mai invidiată de femeile de pretutindeni, din cauza afacerii pe care o conduce. Dar, pentru că, de cele mai multe ori, banii n-aduc fericirea, Bettencourt nu este în relaţii bune cu fiica ei, Francoise. Motivul? Bineînţeles, bogăţia pe care nu ştiu cum s-o împartă. Francoise a cerut ca mama ei să fie supusă unei expertize psihiatrice, susţinând că nu se simte foarte bine, după ce i-a dăruit unui prieten de-al său, fotograf, un cadou de... un miliard de euro, potrivit The Guardian. Expertul care a consultat-o însă pe Liliane a declarat că femeia este „perfect sănătoasă”.
Suedeza Birgit Rausing are o avere în valoare de 13 miliarde de dolari. Văduva în vârstă de 87 de ani, le-a încredinţat gigantul Tetra Laval, pe care socrul său a deschis-o în 1944, celor trei fii ai ei: Jorn, Finn şi Kirsten. Tetra Laval are în prezent vânzări de peste 15,4 miliarde de dolari pe an. Birgit Rausing s-a retras din viaţa publică şi locuieşte într-un oraş liniştit din Elveţia.


Savitri Jindal este din India şi deţine o avere de 12,2 miliarde de dolari, pe care a moştenit-o în 2005, după moartea soţului său, Om Prakash Jindal, fondatorul companiei metalurgice Jindal Group. Savitri, în vârstă de 60 de ani, ocupă o funcţie onorifică în conglomeratul de oţel, Jindal PO Group, fondat în 1952.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!