"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 14 septembrie 2012

Monştri raţiunii nasc somni!

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Iertată-mi fie parafraza celebrului adagiu, dar viaţa bate atât filozofia (dacă ne referim la Descartes), cât şi pictura (dacă ne referim la Goya). Cu toţii am avut ocazia să verificăm aplicabilitatea practică a dureroaselor vorbe, dar iată că acum, lucrurile s-au întors. Din fericire, nu este vorba de un personaj uman, ci de un peşte, mai precis de un somn, care știm este un peşte adormit. Somn care s-a dovedit atât de lipsit de minte încât nu poate fi caracterizat altfel decât prost. Iată păţania.
Un tip de pe lângă Round Lake (Canada ) a văzut jucând într-un mod straniu ceva ca o minge pe oglinda lacului şi s-a dus să vadă ce e.
Când a ajuns acolo, s-a dovedit că, de fapt, era un ditamai somnul care, evident că încercase să înghită o minge de baschet, dar aceasta i-a rămas înţepenită în gura lui cea mare şi lacomă!
Somnul era obosit mort de atâtea încercări de a se scufunda pentru că, mereu mingea îi sporea flotabilitatea şi îl aducea la suprafaţă.
Tipul (adică cetăţeanul canadian, nu somnul) a încercat de mai multe ori să ajute monstrul cel prost şi să-i scoată mingea, dar nu reuşea.
Până la urmă, cu ajutorul soţiei (a cetăţeanului canadian, nu a somnului), a tăiat mingea, care s-a desumflat şi, astfel, au eliberat somnul.
Ei, aţi văzut că lăcomia nu strică numai omenia, ci şi somnul?
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!