"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 7 iunie 2010

I’auzi una, i’auzi două, i’auzi nouăzecişinouă!

CalusariiTuturor celor prezenți și viitori, salutare!
Recunosc faptul că am avut îndoieli serioase atunci când am luat cunoştinţă cu măsurile ECONOMICE de redresare a României din criză. Sunt om şi sunt supus greşelii şi subiectivismului. De aceea, îmi fac mea culpa şi încerc să fiu printre primii care popularizează aceste atât de aşteptate rezultate.
Iată că primii muguri au şi apărut. Primul este cel al măririi formidabile a numărului de cereri de pensionare. Al doilea este anunţul că vor urma sute de mii de bugetari de trimis în şomaj. Să le luăm pe rând.
Mărirea numărului de cereri de pensionari are o singură consecinţă directă, şi anume scăderea numărului de personal activ. De aici, putem vedea cât de frumos înfloresc rezultatele: scăderea numărului de persoane active, adică de plătitori direcţi de taxe, impozite şi contribuţii va duce la scăderea încasărilor la buget. Dar, în acelaşi timp, va duce la creşterea sumelor necesare pentru plata pensiilor. Să nu uităm pe cei care se vor pensiona din firmele private ajunse în pragul falimentului. Acum, cred că şi un copil înţelege că creşterea sumelor plătite dintr-un buget care încasează tot mai puţin nu poate fi decât o măsură sănătoasă. Sănătoasă pentru creşterea deficitului.
Pe de altă parte, acelaşi Guvern prin reprezentanţii săi autorizaţi, ne anunţă că vor urma concedieri masive la bugetari. Nu ne-a spus acelaşi Guvern că reducerile salariale sunt suficiente şi vor ţine doar până la sfârşitul anului? Este clar pentru oricine că aici nu este vorba de vreo minciună (cum altfel, suntem obişnuiţi), ci este rodul măsurilor ECONOMICE ale Guvernului. Nu le ştie nimeni, nu le aplică nimeni, dar rezultatele încep să se vadă cu prisosinţă.
Pentru ca lucrurile să fie clare, haideţi să citim şi Ordonanţa de Urgenţă de mai jos.
OUG Nr. 24/2010
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă
Art. 1. - În urma rapoartelor primite de la Serviciul Român de Informaţii s-a constatat că cei aproape 6 milioane de pensionari din România deţin (fără a fi trecute în declaraţiile de avere) cantităţi mari de metale preţioase (aur, argint), pietre preţioase etc şi se sustrag de 20 de ani de la contribuţia lor în domeniul energiei (gaze etc) aducând grave prejudicii bugetului de stat. S-a estimat că aceste averi nedeclarate ale pensionarilor reprezintă cam 80% din economia subterană, producând statului român pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro.
Art 2 - Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a pensiilor potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a pensiilor, precum şi unele măsuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 177/2008, cu modificările şi completările ulterioare se va aplica astfel:
Începând cu data de 1 iunie 2010, toţi pensionarii din România vor avea obligativitatea să depună până la data de 30 iunie 2010 declaraţiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art .1, după cum urmează:
- Aurul din gură,
- Argintul din păr,
- Pietrele de de la rinichi,
- Plumbul din picioare,
- Fierul din încheieturi,
- Zahărul din sânge,
- Gazele emanate pe ascuns, întrucât s-a constat că pensionarii au un uriaş potenţial energetic, neutilizat până acum şi reprezintă o soluţie ideală pentru reducerea importului de gaze din Rusia, aducând mari economii la bugetul ţării. La gaze se vor aplica accize în cuantum de 2,5 euro/mc de producţie, estimată de către specialiştii Guvernului pe bază de teste şi măsurători individuale foarte exacte.
Asta a fost o glumă. Ce este serios este ce se întâmplă cu ţara asta. Vă mai aduceţi aminte de prognoza mea? Epoca de piatră?...
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!