"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 13 octombrie 2010

Astrologie la volan (3)

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
SagetatorSăgetătorul la volan
Gradul riscului de a face accident
Şoferii născuţi în această zodie comit 6,8% din accidente. Acestea sunt, în general, coliziuni laterale în intersecţii. Dacă eşti Săgetător şi conduci, trebuie să fii cât mai atent la semnele de circulaţie şi la celelalte automobile din intersecţie. Săgetătorii (locul 5 în rating-ul riscului de a face accident) conduc bine şi ştiu sigur că atunci când traficul e aglomerat, e mai bine să-i laşi pe profesionişti să-şi facă de cap. Dar ei sunt foarte vorbăreţi, de aceea experţii îi sfătuiesc să uite de telefonul mobil în timpul condusului.
Stilul de a conduce
Conduce exact la fel cum se comportă în viaţa de zi cu zi: cu viteză mare şi mereu pe banda de depăşire. Ocupaţia lui preferată - înjurarea celorlalţi conducători auto. Dar, cu toate acestea, când e nevoie, poate să dea dovadă de stăpânire şi fermitate.
Recomandări pentru cel care "stă lângă" şofer
Cel mai bine ar fi să înjuraţi cu el împreună.
Îşi doreşte o maşină de prestigiu, cu care să se mândrească în faţa rudelor şi a cunoştinţelor. Se spune 'calul de dar nu se caută la dinţi' dar, daca e un Trabant va ieşi un scandal! Săgetătorul vrea de toate şi în cantităţi mari, de aceea astrologul recomandă - luaţi-vă un autobuz. Trailer - alegerea optimă (cu remorcă). Important este să aibă cât mai mulţi cai putere, că doar Săgetătorul e condus de Centaur - jumătate cal, jumătate om. Dacă se mulţumeşte cu puţin, îşi va lua un Fiat sau un Volvo, care îl va servi mult, bine şi loial, până la ultima suflare.
CapricornCapricornul la volan
Gradul riscului de a face accident
Şoferul născut înainte de Revelion sau imediat după, e pur şi simplu o ambuscadă pe roţi! 13% din accidente au loc din vina lor-e un record între semnele zodiacale. Încăpăţânaţi şi supărăcioşi, Capricornii seamănă teroare pe drum. Ei nu semnalizează schimbarea direcţiei de mers. Viteza cu care merg de obicei e dublă faţă de cea legală. Se bagă pe contrasens. Iar nenorocirea principală este că ignoră în totalitate semnele de circulaţie. Nu le observă şi punct! Îi încurcă probabil coarnele. Ocupând locul 11 în rating-ul riscului de a face accident, Capricornii cred cu fermitate că accidentele rutiere sunt pentru alţi şoferi, iar nativii din această zodie fac tot posibilul pentru a ajunge la destinaţie cât mai repede.
Stilul de a conduce
Pentru Capricorn, regulile lui de circulaţie sunt un fel de Biblie. Dă Doamne ca toată lumea să conducă la fel de bine cum o face el. Să meargă pe prima bandă cu 50 km la ora? Nu, asta nu e stilul lui. Un astfel de comportament ar putea fi un exemplu de valoare, crede el, pentru alţi conducători.
Recomandări pentru cel care "stă lângă" şofer
Închideţi ochii şi gura, chiar nu are rost să vă agitaţi.
Este atras de modelele clasice şi tradiţionale. Pentru el, o variantă bună ar fi un Volkswagen sau un Jeep Cherokee. Acest nativ are pretenţii ca maşina să fie cât mai practică, visează că aceasta să-l servească veşnic şi să suporte în tăcere greutăţile şi neajunsurile căii vieţii (a şoselei). Că doar Capricornul găseşte drumurile care sunt pline de pante abrupte. Capricornul încăpăţânat merge după plan (harta localităţii) şi cronometru, iar drumurile uitate de lume şi pline de obstacole sunt ceva firesc pentru el.
VarsatorVărsătorul la volan
Gradul riscului de a face accident
Vărsătorul este un candidat la creşterea preţului la asigurare din cauza stilului de a conduce. Vărsătorii plasaţi pe locul 9 (după Gemeni) în rating-ul riscului de a face accident, au fost recunoscuţi ca cei mai indisciplinaţi şoferi - ei deseori încalcă regulile de circulaţie. Ca nişte conducători mai puţin buni, Vărsătorii "calca" de obicei (la propriu şi la figurat) mijloacele de transport mai mici. Cel mai des acest lucru se întâmplă atunci când ei se mută pe o altă bandă şi la intersecţii. În total, au pe conştiinţă 9,9% din accidente rutiere.
Stilul de a conduce
Stilul Vărsătorului de a conduce este unul econom. El nu va accelera niciodată fără motiv, doar asta va duce la un consum mai mare de benzină.
Recomandări pentru cel care "stă lângă" şofer
Găsiţi-vă o ocupaţie pentru ca timpul să treacă mai repede. Cel mai bine ar fi să vă luaţi un ziar.
I se va potrivi un mijloc de transport mai rapid, dar în acest caz poate fi ceva mai simplu, de exemplu, amicul pe doua roti - motocicleta. Aţi putea chiar să vă faceţi biker. De asemenea, Vărsătorul preferă maşini cu accesorii exotice: cu baterii solare de exemplu. Aşa că, dacă nu vă convine motorul, puteţi simţi vântul şi într-un cabriolet Lamborghini sau în automobilul supersonic Subaru Impreza Turbo.
PestiiPeştii la volan
Gradul riscului de a face accident
Şoferii Peşti se bagă peste tot, nu acordă prioritate când trebuie si, în general, sunt destul de iresponsabili. Peştii comit 8,4% din accidente, de obicei pentru că nu observă semnul de circulaţie. Aceşti visători ocupă locul 6 în rating-ul conducătorilor care nu respectă regulile şi beneficiază de asigurări. Agenţii de asigurări şi astrologii îi îndeamnă să fie mai atenţi când călătoresc în "lumea reală".
Stilul de a conduce
La volan sunt la fel de lenţi ca în viaţă. Sunt visători şi îi lasă pe alţii să-i depăşească. Şi chiar dacă drumul le ia prea mult timp, nu le pasă deloc. N-are nimic. Sunt fericiţi că-şi au îngerul păzitor alături.
Recomandări pentru cel care "stă lângă" şofer
În niciun caz să nu vă enervaţi. Dacă îi spuneţi şoferului Peşte că merge prea încet, acesta chiar se va bucura.
Un Bugatti asemănător unui submarin sau un Bentley. Denumirea acestei mărci are ceva ce te atinge la inimă şi te face să visezi. Şi să fie neapărat de culoare mov! Dacă o s-o loviţi, se va transforma într-un roz pal. O poveste, nu o maşină! Peştii adoră spălătoria auto, dar nu întotdeauna din cauza curăţeniei - îi pasionează procesul de spălare în sine. Astfel, o maşinuţă elegantă şi sclipitoare va fi exact pe placul lor, pentru că astfel de maşinuţe trebuie să lucească de curăţenie mereu, spre deosebire de tot felul de jeep-uri şi maşini de teren.
Să auzim de bine!
Se pare că articolul iniţial a fost copiat de pe http://www.horoscopurania.ro/.

3 comentarii:

  1. Nu mai inteleg nimic. In articolul anterior se spunea ca balantele sunt cele mai echilibrate si implicit au un procent de 6.1 pentru a face un accident. In prezentul articol se spune despre varsatori ca sunt pe locul 2 dupa balante cu risc mare de a face un accident. Copy/Paste sau nu am inteles eu bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Cristian: Ai observat corect. Scuzele mele! Am corectat. Te mai aştept cu observaţii la fel de pertinente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    Articolele sunt preluate de pe site-ul www.horoscopurania.ro. Din cate observ nu ati adaugat un link indexabil catre site-ul nostru, conform termenilor si conditiilor impuse de site-ul www.horoscopurania.ro. Va rog sa remediati problema cat mai curand posibil.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!