"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Anunţ umanitar

Adică, vreau să spun că anunţul e adresat oamenilor. Acum, în vremuri de criză şi neajunsuri, când numeroase firme se închid, eu deschid. Ce deschid? Ei bine, dragii mei, deschid un nou blog. De fapt, la momentul când citiţi aceste rânduri, el deja este deschis şi e posibil ca unii deja să-i fi trecut pragul. Ăsta e avantajul să fii proprietarul unui blog. Poţi scrie orice pe el, inclusiv faptul că îţi deschizi un nou blog, ceea ce, între noi fie vorba, nu e de colea.
Cei mai curioşi dintre voi se vor întreba de ce deschid acest blog nou tocmai acum. Nu mă prindeţi, am şi aici răspunsul pregătit. Deschid acest blog tocmai acum pentru că tocmai acum aniversez fix un an de la prima mea postare pe blog! În acest un an fix, am publicat un număr de 383 de postări, ceea ce face o medie de 1,0493150684931506849315068493151 postări pe zi, asta dacă am considera anul calendaristic având 365 de zile. Lucrul acesta mă face deosebit de curios pentru că nu ţin minte să fi scris şi postat o postare şi 0,0493 părţi din ea pe zi... Ori o postam întreagă, ori nu o postam...
Acest nou blog, după cum veţi vedea că îi spune şi numele, nu este un simplu blog. E un blog amator (în sensul că e făcut de un amator care e amator) de fotografii. Acum, cred că aţi prins ideea: este un blog făcut amatoreşte de un amator în ale blogărelii făcute de amatori care sunt amatori de fotografii. Ce veţi putea vedea în el? Hai că sunteţi tari! Cum adică ce vom vedea într-un blog cu fotografii? Păi, fotografii, ce să vedeţi altceva? Acum, că am ajuns destul de intimi, hai să v-o spun şi pe asta: de acum încolo, ori de câte ori voi face o sesiune de fotografii, le voi posta pe noul blog pe cele pe care le consider mai reprezentative. Inclusiv imagini care vor avea relevanţă pentru articolele postate pe vechiul şi bătrânul meu blog. Dar asta nu înseamnă că voi posta poze zilnic, deşi, Dumnezeu mi-e martor, asta mi-aş dori. Dar vă voi notifica orice nouă apariţie, ceea ce sper că nu îi va supăra pe cei care vor fi atât de încântaţi de pozele mele, încât se vor uita zilnic la ele şi fără îndemnul meu... Oricum, pentru un acces facil, nu aveţi altceva decât să daţi un clic pe link-ul de sub antet.
Sincer cum mă cunoaşteţi, simt nevoia să vă fac o mărturisire. Pozele iniţiale au dimensiuni ce depăşesc lejer 10 Mega, ceea ce le face improprii postării pe un blog, fie el al meu. Riscam să fiu arestat de cei de la Google după doar două postări pentru că le blocam serverul... Aşa că am fost nevoit să pun la muncă Adobe Photoshop-ul (că de aia m-a costat o căciulă de bani) şi, folosind opţiunea „Save for Web”, să le reduc drastic mărimea, fapt care a împietat asupra calităţii lor. Dar nu atât de mult încât să le dispară mesajul.
Acum, în încheiere, ce să mai zic la această aniversare? Vă doresc ce îmi doresc şi mie. Adică să fiţi sănătoşi la maximum, să iubiţi şi să fiţi la fel de iubiţi la maximum şi să vă bucuraţi de fiecare moment al vieţii. Dar să nu credeţi că asta înseamnă că vă doresc să dormiţi mai puţin...

3 comentarii:

  1. Sa iti traiasca blogul si cel vechi si cel nou. La cat mai multe si mai bune postari. Sa ne traiesti ca ne trebuiesti.
    Toate cele bune!

    P.S.: de putina sanatate chiar ca am nevoie... sunt racit cobza.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si la si mai multe bloguri!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si la cat mai multe bloguri!

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!