"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 8 iunie 2010

Originalitatea românească

ParasutistParasutistTuturor celor prezenți și viitori, salutare!
Suntem un popor deosebit care populează o ţară deosebită. Chiar dacă nu ni se spun aceste lucruri sau nu sunt evidente, simţim aşa.
Un popor cu o vechime incontestabilă, care a reuşit chiar cu preţul umilinţei să supravieţuiască vicisitudinilor istorice, un popor care a putut genera o cultură semnificativă şi al cărei aport la cultura universală e de necontestat. Am dat dovadă de personalitate în multe privinţe, am dat dovada bărbăţiei şi puterii noastre în multe ocazii. Am ştiut să ţinem arma în mână la fel de bine ca şi coarnele plugului. Suntem capabili, ca naţie, să producem profesionişti la fel ca orice altă civilizaţie de pe planetă. Suntem capabili să construim sau să producem opere de artă, avem originalitate şi imaginaţie. Avem femei frumoase şi harnice şi copilaşi dolofani. Aportul nostru, ca naţie, adus civilizaţiei mondiale nu poate fi negat.
Deşi am avut ocazia să cunosc şi alte ţări şi sunt un mare (ca să nu zic pătimaş) iubitor al Greciei, pot spune cu mâna pe inimă că avem o ţară frumoasă. Cea mai frumoasă. Avem ieşire la mare şi un fluviu lung cât toată Europa. Avem păduri dese şi munţi albiţi pe culmi, avem toate formele de relief pe care le învăţăm la geografie. Avem coaste împădurite străbătute de izvoare năvalnice, avem dealuri cu pomi fructiferi şi câmpii cu sol mănos. Păsări vesele populează arboretul şi animale viguroase pasc pe dealuri. În orice direcţie ne-am uita avem ceva frumos de văzut, indiferent că e vorba de creste albite de ninsoare sau de plaurii Deltei. Avem la un loc toate frumuseţile pe care şi le poate dori orice turist. Nu am cunoscut încă o ţară cu o asemenea varietate a naturii şi nici cu o asemenea frumuseţe a folclorului.
Per total, putem spune fără frică de greşeală că suntem originali, atât ca popor, cât şi ca ţară. Originalitate manifestată în lucrările sau creaţiile noastre. Inclusiv în politică, pentru că, din câte cunosc, suntem singura ţară europeană condusă de un Preşedinte şi un Prim Ministru SUSPENDAŢI!
Rezultatele? Le vedem cu ochii noştri şi le simţim pe pielea noastră.
Să auzim de bine!

3 comentarii:

  1. Chiar nu ma gandeam ca o sa se termine asa postarea. Excelent pusa problema.Mi-a placut!

    P.S. Blogul tau mi se incarca FOARTE greu.Incearca sa mai scoti din widgeturi ca este foarte frustrant sa vezi ca de-abia poti da scroll...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Mihai: te-am ascultat şi am făcut "curăţenie"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate. Pacat ca cei de la guvernare isi bat joc in halul asta de tara asta frumoasa si de oamenii de calitate, care sunt multi si tu sti asta. Pacat.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!