"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 23 iulie 2012

Garagaţă

Imagine preluată de pe trombon.ro
Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Termenul de garagaţă mai este cunoscut şi sub forma de caracaţă. Este un termen argotic, utilizat atunci când se vorbeşte mult, în băşcălie şi mincinos, fără rost şi, asemeni multor altor cuvinte româneşti, provine din limba greacă. Mai lasă-te, băi de garagaţă! este îndemnul cu care încerci să potoleşti un limbut mincinos.
Ca şi în cazul altor cuvinte, au existat şi pentru acest cuvânt vremuri de aur, când era mult mai des folosit. Acum, personal, l-am auzit mai rar folosit, asta până nu a intervenit în forţă Uniunea Europeană şi Comisia Europeană.
Şi iată că uniţi în cuget şi simţiri, Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel îşi exprimă cât mai vocal indignarea pentru iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui, omiţând cu bună ştiinţă să arunce o privire prin Constituţia României ca să vadă cu ochii lor cât de constituţională este procedura. La fel de constituţională ca a americanilor, indignaţi şi ei. Garagaţă!
Aceleaşi Uniune Europeană şi Comisie Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel îşi manifestă cât mai declarativ indignarea privind stabilirea numărului de voturi necesare demiterii preşedintelui, în condiţiile în care, atunci când acea prevedere aiuritoare de 50 plus unu a fost făcută cadou preşedintelui încălcându-se cele mai elementare reguli democratice, nu au avut nimic de zis şi nici de reproşat. Garagaţă!
Aceeaşi Uniune Europeană şi Comisie Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel se manifestă cât mai nervos şi virulent atunci când e vorba de înlocuirea unui judecător al Curţii Constituţionale care nu e judecător (!), în condiţiile în care nu a spus nici pâs atunci când membrii respectivei curţi au fost numiţi în majoritate din partidul domnului Băsescu, atentându-se grav la mult clamata independenţă a justiţiei. Garagaţă!
Tot Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel au tăcut ca peştii în nămol atunci când fostul premier puternic susţinut de domnul Băsescu clama prin toate mijloacele mass media că nu are de gând să respecte hotărârile judecătoreşti privind salariile bugetarilor, ştergându-se astfel la fund cu independenţa justiţiei şi noţiunea de stat de drept. Garagaţă!
Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel nici nu se uitau la România atunci când preşedintele decidea, iar guvernul executa închiderea spitalelor, acţiunile lor situîndu-se foarte aproape de noţiunea de genocid. Garagaţă!
Când fostul guvern băsist refuza să organizeze alegeri într-un judeţ (Baia Mare, mi se pare) de frică să nu-l piardă din fief, Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel nu manifestau nicio grijă, cât de mică, pentru ceea ce înseamnă democraţie în România. Garagaţă!
Când fostul guvern băsist conducea România exclusiv prin intermediul ordonanţelor de urgenţă, Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel erau ocupaţi cu cu nivelul poluării provocat de vânturile trase de vacile din şeptel, lucru care îi făcea să uite de respectarea pricipiilor democraţiei şi de existenţa instituţiei Parlamentului. Garagaţă!
Când cetăţenii erau arestaţi de jandarmi pentru că strigau Jos Băsescu, iar cei care strigau Sus Băsescu erau lăsaţi de capul lor, Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel nu auziseră încă de noţiunile de democraţie şi respectarea ei. Garagaţă!
Când ambasadorul României la Paris organizase alegerile la nivelul ambasadei atât de eficient încât un vot dura unsprezece secunde, Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel nu au crezut nicio clipă că e vorba de nerespectarea sau călcarea în picioare a vreunor principii. Garagaţă!
Şi mă opresc aici ca să nu vă plictisesc cu repetarea unui număr nesfârşit de minciuni şi abuzuri spuse şi făcute de guvernul băsist în frunte cu el lider maximo, abuzuri tolerate cu seninătate de Uniunea Europeană şi Comisia Europeană sub bagheta dirijorului Angela Merkel. Cărora se pare că le place garagaţa.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!