"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

miercuri, 25 iulie 2012

Felicitări, domnule Băsescu!

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
S-ar putea ca unii dintre cititorii acestui blog să fie miraţi de titlul acestui articol. Nu au de ce. Dacă veţi consulta arhiva blogului veţi mai găsi articole în care l-am felicitat pe domnul Băsescu, atunci când a făcut o faptă pentru care merita acest lucru. Obiectivitatea mea a mers şi mai departe, dacă ne gândim că l-am felicitat chiar şi pe domnul Boc, ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, este destul de dificil chiar şi pentru susţinătorii dânsului…
Ei, atunci pentru ce aceste felicitări? Ei bine, vreau să-l felicit pe domnul Băsescu pentru consecvenţa dânsului. Consecvenţă manifestată pe trei planuri care fac parte din cele care ne definesc personalitatea.
Primul plan este cel al limbajului. Domnul Băsescu a fost marinar. Şi nu de orice fel, ci de cursă lungă. Nu am nimic de reproşat acestei meserii sau limbajului folosit, iar marele Jack London este o dovadă clară că, din rândul lor pot naşte mari oameni. Totuşi, limbajul tehnic folosit prezintă unele particularităţi ca, de altfel, limbajul oricărei meserii. Iar domnul Băsescu, deşi a fost ministru al transporturilor, deşi a fost primar general al Bucureştilor, deşi a ajuns preşedinte, ne-a dovedit că nu l-a uitat, că i-a rămas fidel. Astfel, cu ajutorul dânsului, expersii de genul ţigancă împuţită sau găozar au fost consacrate în literatură ca dovezi incontestabile de consecvenţă lingvistică.
Al doilea plan este cel al sincerităţii. De când îl ştim, cu mic cu mare, un lucru este sigur: domnul Băsescu este un model de sinceritate. Cariera politică a dânsului ne-a oferit suficiente prilejuri memorabile, care au reliefat nu numai o sinceritate debordantă, dar şi o mare sensibilitate. Să ne reamintim cu drag în acest sens acel lacrimogen dragă Stolo, rămas bun spus cu atâta sinceritate încât l-a vindecat instantaneu pe domnul Stolojan, permiţându-i aproape la fel de instantaneu să devină dintr-un PDL-ist bolnav un europarlamentar sănătos. Consecvenţa domnului Băsescu a mai avut prilejul să ni se arate atunci când a promis că va demisiona în cinci minute sau că nu a lovit acel copil în barbă, dând prilej domnului Funeriu să-şi manifeste competenţele de chimist în domeniul fizicii.
Al treilea plan al consecvenţei domnului Băsescu este cel al realizărilor. Realizări manifestate, în special prin distrugeri. Într-o carieră politică fulminantă, domnul Băsescu a reuşit să desfiinţeze un partid (PD), să-i „debarce” pe fondatorul şi conducătorul acestuia (domnul Roman), să-i desfiinţeze doctrina (făcând ca un partid de dreapta să aibă doctrină de stânga sau invers…), să răstoarne un guvern (cel al domnului Ciorbea), să demoleze toate tonetele din Bucureşti fără să pună nimic în loc, să vâneze toţi câinii maidanezi fără să prindă unul, să învrăjbească toate clasele sociale din ţară şi să fie suspendat de două ori. Trebuie să recunoaşteţi că nu sunt mulţi cei care se pot lăuda cu asemenea consecvenţă.
De aceea, astăzi îi transmit felicitările mele. Pentru consecvenţă.
Să auzim de bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!