"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 9 iulie 2012

Ce știu sportivii

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Domnul Băsescu a fost suspendat. Să ne așteptăm la o campanie electorală? Cine crede asta ar fi bine să mai citească odată basmele cu Ileana Cosânzeana sau cu Scufița Roșie. Pentru că nu de campanie electorală vom avea parte. Vom avea parte de cea mai imundă revărsare de murdării, asta vom avea.
Sper să vă mai amintiți postarea mea, destul de veche de altfel, în care previzionam acest lucru și anume, faptul că PDL nu se va da înapoi de la nimic, oricât de josnic ar fi. Pentru că, așa cum spuneam într-o recentă postare, disputa s-a transformat în război, iar adversarul în dușman. Și dovezile au început să curgă. Reclamații pe la curțile europene cum că membrii Curții Constituționale vor fi arestați (!), citate scoase din context puse în gura unor oficiali europeni, cele mai ciudate afirmații și acuzații care nu fac rău altcuiva decât României, măcar prin faptul că sunt netemeinice. Politicieni care au făcut ce au vrut cu legile și cu populația țării în timpul guvernării lor vorbesc acum despre respectarea legii și despre lupta lor pentru binele poporului.
Și toate acestea din doar trei motive: primul, este legat de firea domnului Băsescu, fire conflictuală și contraproductivă. Ca să mă înțelegeți mai bine, reamintiți-vă faptul că, după cinci (5!) mandate de ministru al transporturilor, nu a lăsat nici măcar un metru pătrat de șosea construită, le-a cerut românilor să-și scoată din cap ideea de autostrăzi și le-a recomandat turismul din elicopter.
Al doilea este că domnul Băsescu, nefăcând sport de performanță, nu știe să piardă. Domnul Băsescu a fost comandant de navă, a fost ministru al transporturilor, a fost primarul capitalei dar, din păcate, nu a făcut sport. Pentru că asta l-ar fi ajutat enorm acum. Din această cauză, cine crede că domnul Băsescu a fost suspendat și cu asta gata, se înșeală amarnic. Domnul Băsescu, personal și prin ajutoarele sale gen doamna Monica Macovei, vor face tot ce NU ne imaginăm ca să rămână președinte.
Haideți să vedem și al treilea aspect, acela că, atât el, cât și simpatizanții lui sunt animați de ură. Și mă voi referi la două exemple concrete. Răsfoind Internetul dau de un articol legat de condamnarea fiului doamnei Plăcintă. Scris de un analfabet care încearcă să politizeze și acest fapt prin forțarea unei legături aiuritoare între suspendarea președintelui și sentința pronunțată (?). Dar nu acesta este cel mai aiuritor lucru, ci un comentariu pe care nu am cum să-l evit, deși mă feresc cât pot. În respectivul comentariu, un ipochimen se exprimă că această condamnare a fiului doamnei Plăcintă nu e o problemă, pentru că va da domnul Crin Antonescu o grațiere generală (!). Al doilea exemplu îmi este dat să îl văd la Antena 3 unde, un cetățean încearcă pe un ton arțăgos să facă o paralelă total inegală între legitimitatea ALEGERII domnului Băsescu ca președinte de circa cinci milioane de alegători și cea a NUMIRII domnului Antonescu ca președinte interimar, care a fost numit acolo nu datorită numărului de alegători, ci datorită funcției, conform spuselor Constituției.
Prostiile scrise sau spuse sunt mult prea mari chiar pentru niște creiere obosite ca al respectivilor, ceea ce mă duce imediat cu gândul la mașina de propagandă PDL-istă. Iar această mașină cunoaște o singură motivație: ura. Nu există nimic mai contraproductiv într-o confruntare decât motivația dată de ură. Mintea îți este întunecată de lucruri lipsite de importanță, iar cel care urăște va crede că adversarul se gândește la aceleași prostii ca el. Iar ochii celui care urăște sunt acoperiți de vălul negru al urii în loc să vadă care sunt abilitățile sau punctele slabe REALE ale adversarului.
Faptul că nu a făcut sport și nu știe să piardă este un lucru care greu mai poate fi remediat având în vedere vârsta dânsului. La fel și cel legat de firea dânsului. Dar PDL-iștii nu vor câștiga niciodată nimic, nici măcar un pachet de Eugenia, atât timp cât vor avea ochii și mintea acoperite de ură și nu larg deschise pe manevrele sau abilitățile adversarului.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!