"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 10 iulie 2012

Proba de paralele inegale

Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Hai că m-am dat cu sportul în ultimul timp, trebuie să recunoaşteţi! Probabil că simt nevoia de puţină mişcare... Lasă că vine el concediul... nu mai e mult... şi Gecia... marea... văleu, am început să bat câmpii!
Aşa! Despre ce vorbeam? A, despre paralele inegale. Ei bine, dragii mei, observ cu ajutorul diferitelor căi de comunicaţie că, în ultimul timp se forţează o paralelă între schimbarea preşedinţilor PDL-işti ai celor două camere cu schimbarea domnului Mircea Geoană. În sensul că simpatizanţii USL invocă schimbarea celor doi preşedinţi de cameră având la bază precedentul caz cu domnul Geoană. Fals! Dragii mei, nimic mai fals! Între cele două acţiuni se pot face tot atâtea paralele cât se pot face între struţul Emu şi merele Ionathan. Pur şi simplu pentru că, dacă în cazul domnului Blaga şi al doamnei Anastase s-a forţat într-un fel legea, în cazul domnului Geoană totul s-a făcut după litera legii, adică nu PDL-ul a forţat schimbarea lui, ci PSD-ul i-a retras sprijinul. Exact cum scrie la manual.
A, dacă se doreşte cu tot dinadinsul o paralelă, atunci ea poate fi făcută în condiţii de similitudine totală cu schimbarea domnului Năstase după alegerile precedente. Atunci da, domnul Năstase a fost forţat să părăsească conducerea camerei pe baza unor motive ciudate invocate de domnul Băsescu, din câte îmi amintesc, deşi configuraţia rezultată în urma alegerilor impunea cu totul altceva. Dar, pornind de la cunoscutul adagiu băsescian că nu poţi face nimic dacă nu ai conducerea absolută, s-a forţat schimbarea domnului Năstase.
Dar mai am un subiect pentru ziua de azi. Vorbeam în postarea precedentă despre prostiile debitate de PDL din cauza vălului de ură care le acoperă ochii. Iată însă că a răsărit soarele şi pe strada lor atunci când au conceput sloganul Vara asta se poartă alb.
Ideea, deşi simplă, este excepţională, ca toate ideile simple, de altfel. Cine poartă culori închise vara, mai ales pe o căldură ca acum? Puţini oameni, foarte puţini. 99,99 % din populaţie poartă, vrea-nu vrea, culoarea albă la haine. Chiar eu, de exemplu, astăzi sunt îmbrăcat în alb mai dihai ca un doctor...
Iată cum, mulţumită unui slogan inteligent conceput, vedem o ţară întreagă populată cu simpatizanţi de-ai domnului Băsescu. Sper să avem parte şi de alte idei inteligente în campania abia începută. De ambele părţi.
Să auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!