"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

duminică, 15 iulie 2012

Ce cumpărăm (26)

Şprotul pane Sardes (Peşte cu E211)
de Mihaela Ionescu – 04/05/2009
Şprotul pane Sardes ar fi un produs fără efecte asupra sănătăţii dacă nu ar avea în compoziţie conservantul benzoat de sodiu E211. Acesta este unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari, pentru că, potrivit studiilor, produce mutaţii la nivelul ADN-ului, care culminează cu declanşarea cancerului.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că produsul analizat conţine o cantitate mare de sodiu, de care trebuie să ţină cont cei cu probleme renale, de circulaţie şi hipertensivii. De asemenea, cei cu intoleranţă la ou trebuie să consume produsul cu precauţie pentru a nu li se declanşa simptome periculoase. Din cauza conţinutului de gluten din făină, şprotul pane Sardes este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţă la gluten).
În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul nostru nu recomandă produsul suferinzilor de boli renale, hipertensivilor, celor cu afecţiuni cardiace, celor cu cancer, alergicilor, supraponderalilor şi obezilor, copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează.
Ingrediente
Şprot sărat, mălai grişat, făină, ou, ulei, piper, enibahar, conservant benzoat
 de sodiu E211, acid sorbic E200. A nu se arunca ambalajul în mediul înconjurător.
Preluare din Jurnalul Naţional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!