"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

luni, 16 iulie 2012

Amante celebre


Tuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Mass media ne informează constant şi permanent despre savanţi celebri, cântăreţe celebre, aviatori celebri sau rapandule celebre. Dar despre amante celebre nu spune o vorbă. Ia să spunem noi acum câteva...
Valeria Mesasalina (22-48) a fost cea de a treia soţie a împăratului Claudius. Căsătorită la aproximativ 20 de ani cu un bărbat mult mai în vârstă (Claudius având la acea dată 48 de ani) Messalina a reuşit să conducă marele Imperiu Roman din spatele unor bărbaţi puternici. Una dintre cele mai focoase amante ale istoriei, se remarca în mod deosebit prin insistenţa cu care îşi "vâna" partenerii. Întâi pentru plăcere, apoi pentru a-i omorî. Istoricul Pliniu relatează că, aflată într-un bordel, Messalina a satisfăcut într-o zi 25 de bărbaţi. Se spune că a avut 8.000 de bărbaţi. Acuzată de complot de către Claudius, a fost executată. Messalina îşi omora amanţii prin otrăvire cu ciuperci sau cu venin. Astfel a sfârşit şi Claudius, deşi acesta din urmă lua, preventiv, mici doze de otravă pentru a se imuniza. Nu se ştie care este numărul exact al crimelor Messalinei. Numele ei a devenit sinonim cu viciul şi manipularea.
Vanozza Cattanei (Giovana Cattanei)-1442-1518 a fost amanta “principală” a cardinalului Rodrigo Borgia, căruia i-a dăruit 4 copii, printre care şi pe Lucreţia Borgia. Rodrigo Borgia, după ce a fost ales papă sub numele de Alexandru al VI-lea, a preferat-o pe Julia Farnese






Giulia Farnese (1474-1524) a fost amanta papei Alexandru al VI-lea, prietena intimă cu Lucretia Borgia şi sora papei Paul III.









Lucretia Borgia (1480-1519) a fost fiica nelegitimă a Papei Alexandru al VI-lea, fiul Papei Callistus al III-lea. Ea reprezintă încarnarea conceptului “Văduva Neagră“. Amanţii “se trezeau morţi“ după nopţile necugetate de amor, otrăviţi cu un extract de “Degeţel“ (Digitalis purpurea), pe care li-l turna în băutură, dintr-un inel.






Agnes Sorel (1425-1450) a fost metresa regelui Charles al VII-lea. A fost poate cea mai frumoas[ femeie a epocii sale. Carol al VII-lea a recunoscut-o oficial drept „amantă regală”, încălcând orice regulă matrimonială şi morală şi stârnind astfel mânia Bisericii Catolice. Încă din anul 1450, când Agnes a murit la doar 28 de ani, imediat după ce născuse, s-a răspândit zvonul că fusese otrăvită.




Diane de Poitiers (1499-1566) a fost Metresa regelui Henri al II-lea. Diane de Poitiers a fost una din cele mai frumoase şi mai inteligente aristocrate pe care le-a avut Franţa. Se poate spune că ea a stăpânit cu adevărat ţara cât timp a fost metresa regelui Henric al II-lea (deşi era mai în vârstă ca el cu 20 de ani). A fost rivala cea mai de temut a reginei Caterina de Medici şi a acumulat bogăţii fabuloase, printre care şi castelul Chenonceau. Făcea regulat exerciţii fizice pentru a-şi menţine silueta, se spăla pe faţă cu apă foarte rece şi, lucru ciudat pentru secolul al XVI-lea, se îmbăia în fiecare zi. A rămas o femeie foarte frumoasă chiar şi la bătrâneţe.

Gabrielle d’Estreés (1573-1599), Ducesă de Beaufort şi Verneuil, marchiză de Monceaux a devenit metresa regelui Henric al IV-lea al Franţei la vârsta de doar douăzeci de ani. Deşi regele era căsătorit cu Margareta de Valois, Henric şi Gabrielle erau foarte afectuoşi unul cu celălalt în public. Însărcinată cu al patrulea copil, într-o zi, pe când se plimba în grădină, a fost lovită de apoplexie. Regele Henric a fost extrem de afectat de moartea amantei sale, îmbrăcându-se în negru şi făcându-i funeralii de regină.


Doamna de Pompadour (1721-1764) a fost metresa regelui Franţei Ludovic al XV–lea (Louis XV), numelşe ei adevărat finnd Jeanne-Antoinette Poisson, marquise de Pompadour. Cea mai renumita amantă din istorie, Madame de Pompadour a trăit doar 43 de ani şi a fost amanta principală a lui Ludovic al XV-lea, remarcându-se ca foarte inteligentă, spirituală şi deosebit de cultivată, câştigând admiraţia unor personalităţi ca Diderot şi Voltaire. Influenţa ei în politică a fost una majoră, mai ales în privinţa Războiului de 7 ani. Dotată cu talent artistic, era interesată de pictură, arhitectură, teatru şi ştia cum să menţină treaz interesul regelui. După moartea ei a fost înlocuită de către doamna du Barry.

Doamna du Barry (1743-1793). Doamna du Barry era numele sub care era cunoscută Jeanne Bécu sau Domnişoara de Vaubernier, contesă du Barry. A fost metresa regelui Franţei Ludovic al XV–lea (Louis XV). Înnchisă în vremea lui Louis XVI, a murit ghilotinată în timpul Revoluţiei franceze. Obsedat de sânii femeilor şi aflat pe patul de moarte, Luis XV i-a cerut Doamnei du Barry să se aplece pentru a-i atinge sânii pentru ultima oară.





Desigur că enumerarea lor nu se rezumă la cele prezentate aici. Dar, până una-alta...
Să auzim de bine!

3 comentarii:

  1. Mai vreau... Imi plac povestile femeilor care si-au pus amprenta asupra unor capete incoronate. Chiar daca le-am mai citit, nu ma satur. Poti scrie si despre femeile frumoase si destepte ale Romaniei. La cererea publicului, de altfel.
    Te salut, Vio!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @QED: Îţi mulţumesc! Atenţia ta mă măguleşte. Voi ţine cont de "cererea publicului".

      Ștergere
  2. Amante adica curve, cuvantul amanta cosmetizeaza, e urat sa-i spui unei fete ca e o curva, fata e o amanta, e mai putin degradant chiar onorant pentru unele fete, femei. Curva (amanta) este intruchiparea minciunii, a jumatatilor de adevar, intruchiparea nesimtirii si prostiei.Curva (amanta) e pur si simplu o femeie care are chef sa se culce cu mai multi barbati. O curva (amanta) nu are doar unul, are mai multi si cauta si mai multi. O cheie care deschide orice usa e super dar un lacat care poate fi deschis de orice cheie e o curva! Multe fete, femei sunt amante (curve) pentru ca duc lipsa de creier si iubire parinteasca si poate ca multe fete sunt curve si din cauza prostilor care nu mai condamna curvele care s-au pricopsit din "opt-uri si surub-uri".

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!