"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Zodiacul banilor 3

BaniTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Săgetător. "Hei, mare risipitor... vrei să petrecem ceva timp împreună?"... Da, mă refer cu siguranţă la un Săgetător, la cei născuţi sub acest semn, care iubesc să cheltuiască banii şi care, de obicei, au parte de destui. Săgetătorul este considerat a fi cel mai norocos semn al zodiacului. Dar cum se spune norocul şi-l face omul cu mâna lui, iar un Săgetător reuşeşte foarte bine cu optimismul său. Îi place să petreacă, să viseze la tot ce este mai bun în viaţă şi să aibă o viaţă aventuroasă. Concluzia cu Săgetătorii este că iubesc banii şi tot ceea ce pot cumpăra cu ei - mai ales distracţia şi libertatea. Banii le oferă posibilitatea să facă multe sau nimic, dar la urma urmei rămâne la alegerea lor. Sunt "binecuvântaţi" în privinţa banilor şi tot timpul au impresia că banii li se cuvin. Nu-şi fac niciodată probleme în privinţa banilor din moment ce nu au de gând să-i păstreze. Se ghidează deseori după zicala "va veni şi vremea mea", de aceea sunt iubitori de jocuri de noroc şi îşi asumă riscuri. Se descurcă bine cu banii, deşi ar prefera să se ocupe de viitoarea afacere, decât să-şi bată capul cu ce au în mână. Şi pentru că sunt atât de plictisiţi de lucrul cu banii, ar fi indicat să apeleze la un contabil. Sunt atât de buni când este vorba de cheltuirea banilor şi atât de optimişti când îşi imaginează că altcineva în urma lor le va umple contul! Nu se dau în lături de la a da bani cu împrumut, mai ales prietenilor, deşi aceste împrumuturi se transformă de cele mai multe ori în daruri. Însă nu este indicat să împrumuţi cu bani un Săgetător căci va uita cu siguranţă să ţi-i înapoieze. Viaţa sa se reduce la aici şi acum, aşa că distracţie plăcută! Spre norocul lor, se pare că mereu sunt destui bani în jurul lor încât să trăiască aşa cum îşi doresc.
Capricorn. Capricornul este atât de grijuliu când vine vorba de bani! Disciplinat şi mereu concentrat asupra a ceea ce face, iubeşte rutina şi nu-l deranjează să muncească mult pentru a-şi asigura un viitor financiar strălucit. Este destinul caprei să urce încet fiecare munte, oprindu-se doar pentru a lua o gură de aer proaspăt şi apoi să o ia de la capăt până ajunge în vârf. Se aşteaptă ca totul să fie foarte dificil, din moment ce sunt foarte pesimişti. Poate de aceea nu ocolesc nici o cale care îi poate duce în vârful muntelui. Îşi doresc foarte mult să fie remarcaţi, iar dacă se întâmplă să aibă şi portofelul plin cu această ocazie, cu atât mai bine. Sunt foarte ageri când este vorba de făcut şi păstrat bani - adevăraţii profesorii ai banilor din întreg zodiacul. Banii le dau sentimentul de siguranţă şi împlinire. Avându-i, Capricornii vor putea rămâne în joc, lucru pe care şi-l doresc foarte mult, alături bineînţeles de abilitatea de a face şi mai mulţi bani. Muncesc constant şi metodic pentru a avea succes pe plan financiar şi, în general, nu-şi găsesc liniştea până când nu au destui bani în buzunar. Cu siguranţă nu se vor îmbogăţi peste noapte, pentru că "precauţie" este al doilea nume al lor. Şi vor avea tot timpul ceva bani puşi deoparte pentru "zile negre". Nu sunt ieftini, dar nici prea rispitori. Le este foarte uşor să aibă grijă de banii lor, poate mai bine decât un contabil. Nu sunt adepţii împrumuturilor, deci nici nu iau cu împrumut, dar nici nu dau. Se mai bagă din când în când şi în treburile familiei pentru a le atrage atenţia celorlalţi că sunt prea risipitori - membrii familiei nu sunt tocmai fericiţi de această intervenţie. Îşi fac cumpărăturile numai atunci când sunt necesare şi plătesc tot timpul pe loc. Odată ce şi-au propus să câştige bani, nimeni nu-i va opri. Şi probabil vor ajunge şi în vârf!
Vărsător. Este Vărsătorul un isteţ? Că nu degeaba este geniul zodiacului! Înzestraţi cu o minte sclipitoare, Vărsătorii pot face o avere - dacă asta îşi propun. Dar, de obicei, ei au idei de genul "să salvăm lumea". Aşa este, o lume cu totul nouă înseamnă distracţie pentru un Vărsător. Probabil, par distraţi mai tot timpul, dar asta pentru că trăiesc într-o lume proprie - în mintea lor unde rotiţele se învârtesc tot timpul. Cei născuţi sub acest semn sunt calculaţi, le place să gândească mult şi se bucură atunci când pot ajuta pe cineva - se implică în special în acte caritabile. Banii, la bine şi la rău, nu sunt primii pe lista priorităţilor pentru un Vărsător. Banii pe care îi câştigă nu au o foarte mare importanţă, din moment ce sunt alte lucruri mai importante la care să se gândească. Uneori au destui bani încât să-şi satisfacă toate nevoile, alteori deloc. Astăzi vând un program pentru calculatoare şi câştigă un milion, mâine sunt vânaţi de fisc. Din fericire, se descurcă în orice situaţie dificilă. Găsesc mereu drumul către bani, probabil, deoarece mintea lor lucrează permanent. Preferă să fie angajaţi, salariul să fie primit regulat, pentru că dacă nu ar fi aşa, cu siguranţă si-ar produce o gaură (greu de acoperit) în buget. Un carneţel în care să-şi noteze toate cheltuielile şi veniturile poate deveni cel mai bun prieten al unui Vărsător. Sunt destul de conservatori când vine vorba de cheltuitul banilor i nu îi deranjează un trai simplu. Nu suferă să se împrumute, iar dacă dau cu împrumut se aşteaptă să-şi recupereze banii la timp. Nu obişnuiesc să meargă foarte des la cumpărături, dar atunci când o fac nu se mai opresc - vorba aceea "dacă-i bal, bal să fie". Calitatea este cea care îi caracterizează pe cei născuţi sub acest semn. Mereu fac o mişcare deşteaptă.
Peşti. Când vine vorba de Peşti, este greu de ştiut la care dintre ei te referi, din moment ce sunt de obicei doi (în unul). Cu o personalitate complexă şi dispuşi să accepte schimbări, sunt visătorii zodiacului, suflete mereu în căutare de mai mult. Deşi se pare că au tot ce-şi doresc, nu vor fi niciodată mulţumiţi. Cel mai bine se simt atunci când explorează, muncă destul de obositoare din moment ce simt cu intensitate orice moment. Aceste "escapade" sunt revigorante pentru ei, le oferă tot ceea ce au nevoie pentru a continua orice luptă. Chiar dacă sunt aşa visători, se descurcă destul de bine cu banii. Aceştia nu sunt foarte importanţi pentru ei, oricum nu aşa cum sunt visele. Din păcate, multe vise li se pot îndeplini numai dacă au şi ceva bani, aşa că îşi doresc bani pentru a-şi îndeplini visele. Nu-şi fac probleme în privinţa banilor, din moment ce unii îi moştenesc, iar ceilalţi îi obţin când se căsătoresc. Cu siguranţă, banii aflaţi în preajma lor îi vor face fericiţi - îşi vor atinge scopurile cu ajutorul lor. Acei Peşti care nu s-au "trezit" înconjuraţi de bani nu ar trebui să se îngrijoreze - sunt înzestraţi cu o minte sclipitoare, aşa că îşi vor putea face singuri averea. Pot fi extrem de generoşi, ceea ce poate duce până la extravaganţă. Deşi nu se îngrijorează în privinţa banilor, atunci când o fac exagerează. Îşi doresc să aibă "cuibul" lor care să-i ţină departe de lumea mereu în schimbare. Agili cum sunt cu banii, ştiu cum să-i economisească făcând ca o haină de mâna a doua să arate cât mai original şi să fie la modă în acelaşi timp. Chiar şi aşa nu vor avea grijă de contul din bancă. "Nu mai am bani?!" va spune Peştele. "Of, îmi este teamă că nu m-am gândit când am cheltuit atât." Amabili din fire, nu pot spune "nu" când cineva le cere ceva bani cu împrumut şi nici nu vor umbla după acesta dacă nu-i va înapoia banii. Unele lucruri pur şi simplu nu se pot schimba... Sunt Peştii pricepuţi când este vorba de bani? Păi, se decid cam greu dacă să aleagă plăcerea sau partea practică ("trebuie să plătesc factura de telefon, dar pantofii aceia sunt perfecţi pentru petrecerea de mâine seară!"). Dacă partenerul de viaţă este dispus să aibă grijă de punga cu bani, viaţa alături de un Peşte poate fi o adevărată bucurie!
Să auzim de bine!

Un comentariu:

  1. Să ştii că la mine se cam potriveşte ceea ce ai zis... Aaa, sunt peşte. ca zodie, nu te gândi la altceva.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!