"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 5 noiembrie 2010

Câte zile importante are un om în viaţă?

TortTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Sunt convins că sunt în accepţiunea voastră că prima, cea mai importantă şi cea mai semnificativă zi din viaţa fiecăruie este ziua în care s-a născut. Că a fost o zi fastă sau una nefastă, asta e o altă discuţie. Dar, oricum, tot ce ni se va întâmpla în continuare în viaţă de la acest moment porneşte.
Dar este la fel de adevărat că mai există un număr de zile importante în viaţa fiecăruia dintre noi. Poate fi vorba de naşterea copilului (sau copiilor), poate fi vorba de prima iubire sau de moartea unei persoane iubite, poate fi vorba de prima angajare sau de ziua nunţii.
Ei bine, dragii mei, eu trăiesc azi una din acele zile, mai precis, aniversarea căsătoriei. Hehe, vor zice cârcotaşii, ăsta se bucură că s-a însurat! Dragii mei, chiar acesta este adevărul. M-am căsătorit într-un moment greu din viaţa mea, iar sprijinul soţiei nu-l pot echivala. Un om de o sensibilitate deosebită, cu un suflet de aur şi o minte limpede ca apele unui tău de munte, devotată şi înţelegătoare m-a binecuvântat nu numai cu prezenţa ei, ci şi cu a unor socrii de toată lauda. Cum, îţi iubeşti soacra? vor sări în sus aceeaşi cârcotaşi. Da, chiar aşa, o iubesc nu din respect pentru că este mama soţiei mele, ci pentru că merită toată iubirea şi tot respectul. Un socru harnic şi săritor mi-a fost alături în tot aceşti ani ajutându-mă la orice treabă în gospodărie. Mi-a dat Dumnezeu şansa să mă căsătoresc cu o femeie devotată până la sacrificiu, harnică şi modestă are atâtea calităţi încât îmi este frică să le număr şi să mă gândesc ce Dumnezeu o fi găsit la unul ca mine. Nu există niciun moment al zilei în care să nu o simt lângă mine şi alerg ca disperatul spre casă la sfârşitul programului doar cu dorinţa de a o revedea cât mai repede.
Ce pot să spun la aniversarea căsătoriei noastre? Nimic altceva decât să promit că îi voi face în continuare curte în fiecare zi, că voi voi trage în continuare cu coada ochiului la picioarele ei, că îi voi admira şi respecta devotamentul sincer, că o voi iubi la fel de constant şi necondiţionat, că voi fi alături de ea în orice situaţie şi că ne dorim o viaţă cât mai lungă pentru ca numărul zilelor noastre de fericire să fie nesfârşit...
Să auzim de bine!

3 comentarii:

  1. Fiind unul dintre cei care te cunoaste, in plus fiind cel care a avut onoarea si placerea de a fi langa tine si de a-ti pune pirostriile, iti urez azi La Multi Ani si sa re-editam evenimentul si la Nunta de Aur.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, draga Vio! Sa fiti fericti si sa fiti inconjurati de oameni minunati cum sunteti amandoi! Sa fiti sanatosi, ca totul se poate remedia!

    (nu va stiu, dar imi inchipui ca un om sensibil si deosebit ca tine nu poate avea langa el decat o femeie deosebita, sau invers)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Nelu_A: Mulţumesc din suflet, dar eu am prevenit-o că mai mult de 80-90 de ani nu voi sta lângă ea. Nu suport monotonia...
    @ QED: Îţi mulţumesc, atentă ca întotdeauna. Să ştii că şi tu faci parte din cei care mă înconjoară. Ce mai tura-vura, sunt un norocos! Nici nu ştii ce plăcere mi-ai făcut că ai scris "deosebit" şi nu "special"... cum e moda acum.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!