"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

joi, 18 noiembrie 2010

Zodiacul banilor 1

BaniTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Asta e! Timp de trei zile vă voi bate la cap cu un zodiac al banilor sau, altfel spus, ce fac cu banii persoanele născute în diferite zodii. Personal, cred că există o trăsătură comună: aceea că îi cheltuie...
Berbec. Este Berbecul mereu în căutare de faimă şi avere? Cu siguranţă este în căutare de faimă, dar nu şi de avere. Mai degrabă banii vor fi un rezultat al dorinţei de a avea succes şi nicidecum din dorinţa de a fi bogat. Cei născuţi sub acest semn sunt foarte îndrăzneţi. Adoră să conducă "spectacolul" şi să iasă câştigători în orice situaţie. Această calitate îi poate băga în încurcătură dacă este vorba şi de ceva bani la mijloc, dar vor reuşi să iasă la suprafaţă. Berbecul tânjeşte după acţiune şi aventură indiferent de preţul pe care trebuie să-l plătească. Când se află în mijlocul tuturor, Berbecul va toarce precum o pisică. Concluzia: şeful echipei a sosit! Nu stă prea mult să se gândească la bogăţie - pentru el contează clipa. Prioritară este dorinţa de a merge mai departe, de a trăi din plin, chiar dacă planurile de viitor nu sunt acoperite finaciar - dar de ce să comentăm? Planurile lor, problema lor! De cele mai multe ori Berbecul priveşte banii ca pe o simplă "monedă" care îl ajută să aibă ce îşi doreşte. Iubeşte sentimentul de libertate şi este foarte flexibil. Îi place să cheltuiască bani şi este visul oricărui vânzător. "Aşa de ieftin!" vor spune, "Cumpăr 10." Acest comportament poate aduce ceva cheltuieli în plus şi o înclinare nu tocmai pozitivă a balanţei de conturi. Ar fi indicat să pună ceva bani deoparte pentru "zile negre", dar probabil că nu o vor face. Este indicat să-i împrumuţi cu bani pe Berbeci? Nu, dacă te aştepţi să-ţi recuperezi banii repede. Ceea ce mai trebuie să ştii este că, dacă au ceva bani în mână sunt mai mult decât bucuroşi să ţi-i împrumute.
Taur. Cei născuţi sub acest semn sunt grozavi atunci când este vorba de bani, probabil pentru că îi preţuiesc atât de mult. Iubesc de asemenea şi viaţa bună, care de obicei costă ceva mai mult. Din fericire, Taurul nu se teme să muncească mult pentru a-şi satisface gusturile - confortul are şi el preţul lui. Nu putem spune că nu îi plac şi lucrurile mărunte cum ar fi apusul soarelui, un suc de grappe fruit sau o carte bună, dar Taurul, care este mereu practic, preferă mai degrabă o maşină nouă ce aleargă repede ca un vis. Ca semn al pământului, el îşi doreşte să deţină o mică parte din acesta, aşa că o mică moşie va fi mereu o atracţie pentru el. Asta este şi una din căile prin care au grijă de cei iubiţi. Au o abilitate născută de a fi mereu "cu ochii pe premiul cel mare", aşa că încet dar sigur vor obţine ceea ce vor. Taurul iubeşte tot la bani - culoarea, forma şi mirosul - şi mai ales simte că îi aparţin! Pentru că este atât de confortabil în jurul banilor se descurcă foarte bine atunci când îi foloseşte. Nu are tendinţa să cheltuiască foarte mult, preferă mai degrabă siguranţa pe care aceştia le-o conferă. Nu va lua niciodată decizii financiare pripite care să-l poata duce spre pierderea "comorii". Lucrurile de preţ pe care Taurii le pot vedea, simţi şi atinge sunt cele care îi interesează. Antichităţile şi proprietăţile sunt tot timpul preferate în locul acţiunilor sau conturilor în bancă. De aceea sunt buni investitori: iubesc în acelaşi timp să facă şi să păstreze banii. Ce iubeşte cel mai mult în viaţă vigurosul Taur? Mâncarea, sexul şi banii, nu neapărat în această ordine! Este un maestru al banilor, aşa că facturile vor fi întotdeauna plătite la timp şi contul va fi mereu "în ordine". Maxima "nici să mă împrumut, dar nici să dau la alţii" i se potriveşte de minune.
Gemeni. O petrecere cu multe cock-tail-uri este minunată pentru a-şi face noi prieteni, este Raiul pe pământ pentru amuzanţii şi vorbăreţii Gemeni. Imprevizibilii Gemeni iubesc să-şi cheltuiască banii fără a-şi face griji de viitor. Carisma lor îi va conduce cu siguranţă către un nou câştig! Adoră flexibilitatea, deci cu siguranţă nu vor primi ca premiu de fidelitate un ceas de aur după 25 de ani de muncă - vor schimba 25 de slujbe în acest timp! Banii sunt un rău necesar pentru ei. Hei, sunt atâtea de făcut! Şi dacă e nevoie de bani pentru asta, aşa să fie - Gemenii vor găsi cu siguranţă o metodă pentru a face rost de ei. Slujbele sunt foarte căutate de protagoniştii acestei zodii, pentru că atunci când sunt ocupaţi se simt bine. Adoră să aibă mai mult de o slujbă la care să se adauge şi câteva "scheme" pentru a face ceva bani în plus - aceasta este o zi perfectă de muncă pentru ei. Se potrivesc cel mai bine la vânzări din moment ce aşa pot vorbi tot timpul, iar orarul este destul de flexibil. Şi să nu vă mire - pot vinde chiar gheaţă unui eschimos! Rar vei vedea pe cineva născut sub acest semn, care să-şi facă griji în privinţa banilor, din moment ce sunt atât de încrezători în forţele lor încât pot scoate un iepure din orice joben.
Rac. Crezi că Racii sunt mereu echipaţi cu o cască de protecţie? Poate pentru că siguranţa este foarte importantă pentru ei, ceea ce înseamnă că şi cea financiară ocupă acelaşi loc. Iubesc banii şi se simt cu mult mai bine când ştiu că au un cont în bancă care este bine "căptuşit". Foarte încrezători în ei şi curajoşi, să facă rost de bani este foarte uşor pentru cei născuţi sub acest semn. Sau mai bine spus, ei muncesc pentru asta în timp ce alţii doar privesc. Se pricep de minune să ducă tratative şi să încheie afaceri, însă nu vor ezita să se retragă în "carapace" dacă pot încheia afacerea în alt moment. Atunci când pun mâna pe "premiu", indiferent pe ce cale, nu-l vor mai scăpa din ochi. Sunt foarte strângători (trebuie să fie aşa!) şi interesaţi tot timpul să-şi satisfacă propriile dorinţe. Mari iubitori de bani (verde trebuie să fie culoarea lor preferată!), Racii sunt foarte buni în posturi de bancheri sau oameni de afaceri. Ei privesc banii ca pe o măsură a valorii lor - îi fac să se simtă mai puternici şi le permit să aibă grijă mai uşor de cei dragi. Nici ei nu pun prea mulţi bani deoparte pentru zilele "negre". Se ocupă cu plăcere de buget şi vor avea grijă întotdeauna ca frigiderul să fie plin, facturile plătite la zi şi contul din bancă cât mai "sănătos". De obicei, nu prea dau bani cu împrumut, poate doar dacă este vorba de un membru al familiei pe care îl ajută cu cea mai mare plăcere.
Să auzim de bine!

2 comentarii:

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!