"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

vineri, 17 septembrie 2010

Fabulă medievală

MagicianTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Bunul meu prieten Dănuţ (pe care cred că deja îl cunoaşteţi) îmi trimite o fabulă cu implicaţii profunde, ca să zic aşa. Nu rezist să nu v-o fac cunoscută şi vouă.
John era un viteaz cavaler al regelui Arthur, dar avea şi el o obsesie pentru frumoşii sâni ai reginei! Ştia bine că, dacă i-ar fi atins, ar fi fost condamnat la moarte.
Într-o zi, John nu mai rezistă şi îşi face cunoscută dorinţa lui secretă magului Merlin. Băiat orientat, magul găseşte o soluţie pentru a satisface dorinţa acestuia, dar numai contra a 1.000 monede de aur.
John acceptă fără să ezite. În dimineaţa următoare, magul Merlin prepară o pulbere urticantă şi o pune în sutienul reginei, în timp ce ea îşi făcea duşul. Imediat ce regina s-a îmbrăcat începe să simtă o mâncărime din ce in ce mai mare.
Regele Arthur îl convoacă imediat pe vrăjitor pentru a-i cere un remediu, iar acesta îi spune că doar o salivă specială, aplicată timp de 4 (patru) ore ar putea trata această teribilă urticarie. A mai menţionat că, din testele efectuate în laborator, a observat că doar saliva lui John ar avea aceste caracteristici speciale.
Regele îl convoacă imediat pe John, care deja îşi luase antidotul pentru pulberea urticantă. Aşa se face că John are ocazia de a săruta (la ordinul regelui!) pentru câteva ore bune sânii pe care îi visase dintotdeauna şi, pe deasupra, vine sărbătorit de curte ca un erou.
Înainte de a se întoarce la moşia lui, John este oprit de vrăjitor, care îi reaminteşte datoria de 1.000 de monede de aur. Surpriză însă, John, deja satisfăcut, refuză să plătească, mizând pe faptul că magul nu s-ar fi putut confesa, fiind complice la ce s-a întâmplat.
În dimineaţa următoare însă, magul Merlin pune aceeaşi pulbere urticantă în chiloţii regelui...
Morala fabulei: PLĂTIŢI-VĂ FACTURILE LA TIMP!
Să auzim de bine!

4 comentarii:

  1. Văleu... Săracul John.
    Una peste alta, e foarte tare fabula.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Florin Morosan: Hi hi, a crezut el că e şmecher, dar şă-a găsit naşul...

    RăspundețiȘtergere
  3. John seamana cu o sumedenie de oameni, iar Merlin suna a constiinta, a ingerul acela alb pe care-l vedem in filme pe umarul..., cred ca drept! :) Dar nu ma asteptam la final.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ QED: Deh, nu poţi avea numai plăceri fără să plăteşti...

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!