"Am stat 13 în temniță pentru un popor de idioți". Petre Țuțea, filosof, (1902-1991)

marți, 9 februarie 2010

Alimentaţie sănătoasă

DoctoriTuturor celor prezenţi şi viitori, salutare!
Se spune că în toate zilele trebuie să mâncăm un măr pentru fier şi o banană pentru potasiu. De asemenea, o portocală pentru vitamina C, o jumătate de pepene galben pentru a îmbunătăţi digestia şi o cană de ceai verde, fără zahăr, pentru a preveni diabetul!
În toate zilele trebuie să bei doi litri de apă (şi apoi să aştepţi un timp dublu decât timpul pe care ţi l-a luat ca să le bei).
În toate zilele trebuie să mănânci Activia sau iaurt, pentru a avea "L Cassei Defensis", care nu ştie nimeni ce este, dar se pare că, dacă nu bei un iaurt şi jumătate în fiecare zi, începi să vezi lumea cam tulbure.
În fiecare zi o aspirină, pentru a preveni infarctul şi un pahar de vin negru, pentru acelaşi lucru. Şi altul de vin alb, pentru sistemul nervos. Şi unul de bere, pe care deja nu-mi mai amintesc pentru ce era. Dacă le bei pe toate împreună, chiar şi dacă faci o congestie, nu te mai preocupă şi probabil nici nu te mai interesează.
În toate zilele trebuie să mănânci fibre. Multe, foarte multe fibre. Trebuie să faci între 4-6 feluri zilnic, uşoare, fără să uiţi să mesteci de 100 de ori fiecare înghiţitură. Făcând un mic calcul, doar pentru a mânca, îţi ia cam 5 ore.
Ah, după fiecare mâncare trebuie să te speli pe dinţi, adică: după Activia şi fibre, dinţii, după banană, dinţii, după măr, dinţii... şi aşa, dacă ai dinţi, fără să uiţi să foloseşti firul dentar, masajul gingiilor, o sorbitură de Plax... (Mai bine umple cada şi pune muzică, pentru că între apă, fibră şi dinţi, îţi vei petrece câteva ore aici, înăuntru).
Dacă dormi 8 ore şi lucrezi alte 8, plus cele 5 pe care le folosim pentru mâncare, fac 21. Îţi rămân 3, în care întotdeauna se poate întâmpla ceva imprevizibil. După statistici, vedem 3 ore zilnic televizorul.
Ei bine, deja nu se poate, pentru că în fiecare zi trebuie să mergi cel puţin o jumătate de oră (adică să te întorci după 15 minute, că altfel după o jumătate de oră se face o oră de mers).
Şi trebuie să-ţi păstrezi prieteniile, pentru că sunt ca plantele: trebuie udate zilnic. Şi când pleci în vacanţă, deasemeni.
Pe lângă asta, trebuie să fii bine informat, aşa că trebuie să citeşti cel puţin două ziare şi anumite articole de revistă, pentru a compara informaţia.
Ah! trebuie să faci sex zilnic, dar fără să ajungi să fie ca o rutină: trebuie să fii inventator, creator, să renovezi seducţia. Asta ia timp; şi nici nu mai vorbim dacă este sex tantric! (cu respect îţi reamintesc: după fiecare mâncare, trebuie să-ţi perii dinţii!).
De asemenea, trebuie să-ţi faci timp pentru curăţenie, pentru spălat rufe, vase şi nu mai zic dacă ai câine sau alt animal... Copiii?
În fine, după socoteala mea, îmi ies cam 29 de ore zilnic. Singura posibilitate care-mi trece prin minte este să faci mai multe lucruri deodată, de exemplu: îţi faci duş cu apă rece şi cu gura deschisă, aşa bei cei 2 litri de apă. În timp ce ieşi din baie cu periuţa de dinţi în gură, te duci să faci amor (tantric) în picioare cu perechea ta, care în treacăt se uită la TV şi comentează, în timp ce tu mături. Ţi-a rămas o mână liberă? Cheamă-ţi prietenii. Şi părinţii! Bea vinul (după ce îţi chemi părinţii, va fi nevoie). Iaurtul cu măr ţi-l poate da perechea ta, în timp ce îşi mănâncă banana cu Activia şi mâine vă schimbaţi. Cel puţin că deja am crescut, nu mai trebuie să luăm obligatoriul Danonino Extra Calcio în fiecare zi. Uuuf! Dar dacă îţi rămân 2 minute, retrimite asta prietenilor (pe care trebuie să-i uzi ca pe plante), în timp ce iei o linguriţă de All Bran, care face foarte bine...
Şi acum, te las pentru că între iaurt, jumătatea de pepene, berea, primul litru de apă şi a treia mâncare de fibră din zi, deja nu ştiu ce să mai fac, dar am nevoie la closet urgent. Ah, o să profit şi îmi voi lua periuţa de dinţi...
DACĂ DEJA L-AM MAI POSTAT ALTĂDATĂ, SCUZE... ESTE DIN CAUZA BOLII ALZHEIMER, ÎN CIUDA ATÂTOR ÎNGRIJIRI, NU AM PUTUT SĂ O COMBAT...
Să auzim de bine!

Un comentariu:

  1. LA MULTI ANI si sanatate ca`i mai buna decat toate, iar la anul care vine s`auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere

Comentează, comentează! Ceva tot trebuie să fie de comentat!